Головна Новини Світ Росія Дружня до Росії країна заборонила Лаврову перетинати кордон: у Кремлі відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Дружня до Росії країна заборонила Лаврову перетинати кордон: у Кремлі відреагували

Болгарія заборонила очільнику МЗС РФ Сергію Лаврову проліт урядового літака через свою територію.

30 листопада 2023, 14:43
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вирушив літаком на засідання ОБСЄ, що проходить у Північній Македонії. Для цього урядовий літак РФ разом з Лавровим мав перетнути повітряний простір Болгарії. Спочатку Болгарія дозволила проліт, одна згодом скасувала своє рішення.

Дружня до Росії країна заборонила Лаврову перетинати кордон: у Кремлі відреагували

Речниця МЗС РФ Марія Захарова та Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Причиною зміни рішення Болгарії стала присутність на російському літаку речниці МЗС РФ Марії Захарової, яка перебуває під санкціями Європейського Союзу. Як наслідок Сергій Лавров та представники російської дипломатії були змушенні змінити свій маршрут. Російський урядовий літак пролетів через територію Туреччини та Греції, а згодом приземлився у Північній Македонії подолавши 4 тис. км.

У Кремлі відреагували на рішення дружньої до Росії Болгарії заблокувати літак на якому перебував Сергій Лавров та Марія Захарова. Представник адміністрації Путіна назвав такі дії "абсурдними та дурними".

Нагадаємо, що згідно з опитуваннями ECFR Болгарія є однією з найбільш дружніх країн до Росії. Виявилось, що 65% болгар мають приязне ставлення до росіян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії відреагували на засідання Ради Україна-НАТО. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Москві не подобається така програма співпраці і додав слова про її нібито "провокаційний характер".

Також "Коментарі" писали, що дружня країна до Росії не пустила російських туристів на свою територію. З борту літака зняли щонайменше 20 громадян, які мали російський паспорт. Це вже не поодинокий випадок, коли російських туристів усе менш раді бачити в популярних туристичних країнах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини