Головна Новини Світ Росія Лавров розповів, у якому разі Москва перестане постачати зброю "ЛДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров розповів, у якому разі Москва перестане постачати зброю "ЛДНР"

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що постачання зброї окупаційній владі Донбасу безпосередньо залежить від виконання Україною Мінських угод

26 січня 2022, 16:20 comments1024
Поділіться публікацією:

Кремль навіть не намагається приховувати, що постачає на окупований Донбас не лише гуманітарні вантажі, а й озброєння. При цьому в Москві заявляють, що від постачання озброєння бойовикам "ЛДНР" можуть відмовитись, але лише у тому випадку, якщо Україна погодиться на головний ультиматум Росії – виконає вимоги Мінських угод і надасть Донбасу особливий статус на законодавчому рівні. Як передає портал "Коментарі", про це голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив під час брифінгу.

Лавров розповів, у якому разі Москва перестане постачати зброю "ЛДНР"

Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Постачання зброї бойовикам на Донбас Сергій Лавров назвав позицією Москви, але при цьому додав, що Росія залишається прихильником виконання Мінських угод. Крім цього, підкреслив Лавров, Захід дав запевнення Москві, що досягне від української влади виконання Мінських угод. Кремль же очікує, що Захід зможе переконати владу України погодитися на надання особливого статусу Донбасу.

За словами Лаврова, щойно Захід зможе домогтися від офіційного Києва виконання Мінських угод, всі питання щодо постачання озброєння на Донбас із боку РФ одразу ж відпадуть.

Раніше перший віце-спікер Ради Федерації Андрій Турчак підтвердив інформацію про те, що Росія має намір надати "ЛДНР" всю необхідну допомогу щодо озброєння. У Росії вважають, що такий крок допоможе зміцнити збройні формування невизнаних "республік" і допомогти краще протистояти можливій військовій агресії з боку Києва.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Держдепі США попередили Олександра Лукашенка про наслідки у разі допомоги РФ із вторгненням в Україну. Відповідь США буде дуже оперативною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини