Головна Новини Світ Росія Лавров спробував виправдатися за утиски таджиків. Коли їх перестануть «трусити»
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров спробував виправдатися за утиски таджиків. Коли їх перестануть «трусити»

Глава МЗС країни-агресора Сергій Лавров спробував виправдатися за ситуацію навколо таджиків, яка відбувається у РФ. За його словами, їх перевіряють у зв'язку з терактом у «Крокусі» і всі заходи нібито мають тимчасовий характер

30 квітня 2024, 15:09
Поділіться публікацією:

Міністри закордонних справ Росії та Таджикистану Сергій Лавров та Сіроджіддін Мухріддін під час телефонної розмови обговорили питання перевірок таджиків, які мають місце в РФ.

Лавров спробував виправдатися за утиски таджиків. Коли їх перестануть «трусити»

Сергій Лавров

Як повідомили в МЗС країни-агресора, таджикистанській стороні були надані додаткові докладні роз'яснення щодо заходів, що проводяться російськими службами з профілактики тероризму відповідно до законодавства Російської Федерації. У МЗС РФ наголосили, що трагічні події в "Крокус Сіті Холі" стали головною причиною ретельніших перевірок іноземних громадян, які прибувають.

При цьому Лавров особливо наголосив на тимчасовому характері вжитих заходів, їх ненаправленості проти конкретної нації чи релігії, поступовій нормалізації обстановки на пунктах пропуску.

Раніше в МЗС Росії повідомляли, що затримки при проходженні іноземцями паспортного контролю на кордонах РФ мають тимчасовий характер, робляться безвідносно до національної приналежності осіб, що в'їжджають. Іноземців почали ретельніше перевіряти на в'їзді у зв'язку з активізацією заходів щодо профілактики тероризму російськими правоохоронними органами, пояснило відомство.

При цьому відомо, що 28 квітня на сайті зовнішньополітичного відомства Таджикистану було опубліковано коментар представника МЗС республіки щодо ситуації з громадянами Таджикистану в московських аеропортах. За даними відомства, на кінець дня 27 квітня "у зоні тимчасового утримання громадян міжнародного аеропорту Внуково російської столиці без забезпечення належних санітарних умов перебувають 954 громадяни Таджикистану", у тому числі студенти-таджики, які проходять навчання на території Росії. У коментарі зазначалося, що із загальної кількості громадян Таджикистану, що застрягли в аеропорту Внуково, після багатогодинного очікування на територію Росії було допущено 322 особи.

29 квітня в МЗС Таджикистану повідомили, що вручили послу Росії в республіці Семену Григор'єву ноту, в якій заявляється про серйозну стурбованість масовими випадками прояву "підкреслено негативного ставлення" до громадян Таджикистану на території РФ, а також повсюдного порушення їхніх прав і свобод.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що таджики масово виїжджають із РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини