Головна Новини Світ Росія Лавров у Нью-Йорку зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини: що говорили про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров у Нью-Йорку зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини: що говорили про Україну

Політики також обговорили нещодавній візит Орбана до Москви

16 липня 2024, 22:55
Поділіться публікацією:

Сьогодні вечері у Нью-Йорку очільник головного дипломатичного відомства Кремлю Сергій Лавров зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини Сійярто. Про це повідомляють російській пропагандитси

Лавров у Нью-Йорку зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини: що говорили про Україну

Сійярто і Лавров (фото з відкритих джерел)

У  повідомленні росіян йдеться, що політики обговорили важливий порядок денний, зокрема, візит Орбана до Москви, постачання російського газу в Угорщину, міжнародну проблематику та українську кризу 

Також вони нібито наголосили на неприпустимості порушення Києвом прав нацменшин.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лавров у Раді безпеки ООН істерично зажадав зняти всі загрози з Росії. На засіданні Ради безпеки ООН глава МЗС країни-агресора Сергій Лавров заявив, що політико-дипломатичне врегулювання кризи навколо України має супроводжуватись конкретними кроками, спрямованими на ліквідацію загроз Росії. 

Він заявив, що за погодженням взаємних гарантій і домовленостей "доведеться враховувати нові геостратегічні реалії на Євразійському континенті, де формується загальноконтинентальна архітектура рівної і неподільної безпеки".

Також "Коментарі" писали про те, чи має Орбан справжній план закінчити війну в Україні. Політолог та експерт з питань безпеки Анраш Рац вважає, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан насправді не має ні плану, щоб закінчити війну, ні довіри, аби бути посередником у мирних переговорах між Україною та Росією.

Анраш Рац у розлогому дописі у Facebook назвав кілька основних причин, чому "Орбан не має ані плану, ані мандату, ані довіри" бути посередником у питанні війни в Україні або спробі її закінчити. За словами угорського політолога, мирне посередництво потребує плану, однак Орбан його немає.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини