Головна Новини Світ Росія Лавров відреагував на обговорення німецькими офіцерами атаки на Кримський міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров відреагував на обговорення німецькими офіцерами атаки на Кримський міст

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відреагував на записи розмов німецьких офіцерів із приводу передачі Україні ракет Taurus, передає портал «Коментарі»

2 березня 2024, 18:05
Поділіться публікацією:

На думку Сергія Лаврова, насправді канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче передати Україні далекобійні ракети "Таурус", але зробити це таємно, щоби у разі "прильотів" на Берлін навіть ніхто не подумав.

Лавров відреагував на обговорення німецькими офіцерами атаки на Кримський міст

Сергій Лавров

За його словами, Німеччина хоче, щоби у разі значущих атак всі подумали на американців та британців.

"Це, взагалі, кричуще самовикриття",
— заявив Лавров за підсумками Анталійського дипломатичного форуму.

При цьому Лавров нагадав, ще один факт "самовикриття", який уже мав місце. Так, за його словами, колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель та екс-президенти Франсу Олланд та Петро Порошенко заявляли, що навіть не збиралися виконувати "Мінські домовленості", які були підписані з Росією.

На думку Лаврова, скандал довкола записів розмови німецьких офіцерів свідчить про те, що "табір війни в Європі, як і раніше, дуже і дуже сильний".

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що 1 березня російські пропагандисти оприлюднили записи із розмовами німецьких офіцерів, які обговорювали передачу Україні ракет "Таурус". В цьому контексті вони розмірковували про те, скільки треба таких ракет, щоби знищити Кримський міст. Вказувалося, що для цього потрібно кілька десятків "Таурусів". Німецькі офіцери припустили, що можна передати Україні сотню далекобійних ракет.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц уже підтвердив автентичність оприлюднених записів і додав, що з цього приводу йде перевірка. Він пообіцяв швидкі відповіді.

Окрім того, експерти розповіли, яким чином Росія змогла отримати доступ до розмов німецьких генералів. Кажуть, що тут виною може бути російське програмне забезпечення, яким і досі користуються у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 березня 2024, 19:32

Наука від Божого народу


Новини