Головна Новини Світ Росія Лавров заявив про готовність Росії до мирних переговорів для закінчення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров заявив про готовність Росії до мирних переговорів для закінчення війни в Україні

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія готова почати процес мирних переговорів щодо війни в Україні.

30 травня 2024, 10:15 comments1158
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія відкрита до мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні. Очільник МЗС РФ додав, що Кремль наголошує на мирі, а не перемир'ї, яким, за його словами, може скористатись Україна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Лавров заявив про готовність Росії до мирних переговорів для закінчення війни в Україні

Лавров про мирні переговори. Фото з відкритих джерел

Сергій Лавров у коментарях російським пропагандистським ЗМІ заявив про нібито готовність Москви почати процес мирних переговорів.

"Ми неодноразово говорили, зокрема на найвищому рівні, що Росія залишається відкритою для переговорів", — сказав Лавров.

За його словами, Росія має на увазі закінчення війни, а не тимчасового перемир’я, після якого знову будуть відновлені бойові дії.

"Нема сенсу надавати противнику паузу, яку він вкотре використовує для перегрупування та переозброєння", — сказав очільник МЗС РФ.

Також у своїх пропагандистських заявах Лавров назвав владу в Україні "партією війни", з якою важко уявити мирні переговори.

Зазначимо, що попри заяви Сергія Лаврова, очільник МЗС України Дмитро Кулеба наголосив, що саме Росія постійно з 2014 року було проведено понад 200 раундів переговорів щодо припинення бойових дій, які всі були зірвані РФ.

Росія неодноразово заявляє про нібито готовність до мирних переговорів, проте вимагає від України визнати окуповані території частиною РФ. Українська влада критикує такі заяви та пояснює, що Росія має відповісти за вторгнення та воєнні злочини. Подібну позицію займають західні партнери України, які вказують, що Росія не проявляє реальних дій, які б свідчили про її готовність до мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін назвав кого вважає в Україні легітимною владою після п'ятирічного терміну президентства Зеленського. 

Також "Коментарі" писали, що Україна може потрапити у пастку, якщо піде на мирні переговори з Росією щодо закінчення війни. За словами журналіста Віталія Портникова, Кремль може підписати угоди, а потім розірвати їх і почати новий етап війни заявивши, що договір був підписаний з нелегітимною владою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини