Головна Новини Світ Росія Лавров заявив, що настав той час, коли країни-транзитери газу не будуть диктувати РФ свої умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров заявив, що настав той час, коли країни-транзитери газу не будуть диктувати РФ свої умови

Лавров заявив, що країнам доведеться конкурувати за право транзиту газу з РФ

23 серпня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що запуск "Північного потоку-2" не стане причиною того, що Росія захоче переглядати раніше взяті на себе зобов'язання по транзиту газу. При цьому головний російський дипломат зазначив, що деяким країнам доведеться поборотися за право доставляти російський газ кінцевим споживачам. Як передає видання "Коментарі", про це Лавров заявив в інтерв'ю угорській газеті "Мадяр Немзет", інформує "Інтерфакс".

Лавров заявив, що настав той час, коли країни-транзитери газу не будуть диктувати РФ свої умови

Сергій Лавров. Фото: liga.net

Сергій Лавров зазначив, Росія зацікавлена у тому, щоб поставляти "блакитне паливо" європейським споживачам своєчасно і в повному обсязі, а найголовніше — по найкоротшому шляху. Тому після введення в експлуатацію "Північного потоку-2" Росія продовжить транспортувати газ за тими напрямками, які сьогодні використовує Москва.

Лавров також підкреслив, що після введення в експлуатацію "Північного потоку-2" країни, по території яких Росія доставляє газ у Європу, не будуть диктувати свої умови Москві — в яких обсягах і за якою ціною здійснювати транзит газу. Навпаки, кожна з країн-транзитерів буде конкурувати між собою за право доставляти російський газ до Європи.

За словами російського дипломата, він особисто не згоден із тим твердженням, яке є у деяких європейських політиків про те, що запуск "Північного потоку-2" значно посилить енергетичну залежність Європи від Москви. Зараз йдеться про те, що це взаємовигідні умови й така залежність двом сторонам на руку. Росія зацікавлена, щоб її газ купували й за це платили, а Європа — у тому, щоб отримати якісний товар.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лавров зухвало відреагував на слова Зеленського про жителів Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини