Головна Новини Світ Росія Лавров заявив, що Україна "не має права на суверенітет": чим міністр обґрунтував свою заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров заявив, що Україна "не має права на суверенітет": чим міністр обґрунтував свою заяву

Лавров відмовив Україні у праві на суверенітет

22 лютого 2022, 16:44
Поділіться публікацією:

Право на суверенітет може бути доречним лише стосовно держав, які представляють увесь народ, який проживає на їхній території. Таку заяву зробив Сергій Лавров, голова МЗС Росії. За його словами, Україна не належить до держав,  щодо яких має дотримуватися право на суверенітет. Про це повідомляє Інтерфакс.

Лавров заявив, що Україна "не має права на суверенітет": чим міністр обґрунтував свою заяву

Сергій Лавров - фото з відкритих джерел

"Якщо говорити про принцип суверенітету та територіальної цілісності, то один із ключових документів, який усі юристи розглядають як базовий для тлумачення Статуту (ООН), є декларація про принципи міжнародного права, що стосуються дружніх зв'язків між народами. Ніколи ця декларація не піддавалася сумніву", – заявив Лавров.

Лавров наголосив, що ця декларація, якщо брати до уваги саме суверенітет і територіальну цілісність, підкреслює, що має "неухильно дотримуватися щодо всіх держав, які дотримуються у своїх практичних діях принципу рівноправності та самовизначення народів, і внаслідок цього мають уряд, що представляє без різниці рас, віросповідання та кольору шкіри весь народ, який проживає на даній території".

"Думаю, ніхто не може стверджувати, що український режим, починаючи з державного перевороту 2014 року, представляє весь народ, який проживає на території української держави", — підкреслив російський міністр.

Лавров також додав, що нібито чимало регіонів України виступили проти "подібного антиконституційного кроку", і "те, що сталося в Криму, те, що сталося на сході України, показує, наскільки цей уряд було відкинуто, цей режим мільйонами жителів України на той час".

Лавров висловив думку у відповідь на коментарі генерального секретаря ООН Антоніу Гуттериша щодо того, що визнання окупованих територій Росією порушує суверенітет України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "ЛДНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини