Головна Новини Світ Росія Лавров згадав про Бучу: що вимагає
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров згадав про Бучу: що вимагає

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров вимагає отримати списки людей, які загинули від російських воєнних злочинів у Бучі.

15 липня 2024, 08:35 comments5227
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що вимагатиме на засіданні ООН пояснень з приводу масового вбивства в Бучі. Росіяни відкидають висунуті їм звинувачення щодо масового вбивства мирного українського населення, яке вони вчинили у місті під Києвом навесні 2022 року.

Лавров згадав про Бучу: що вимагає

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Росія головує з 1 липня в Раді безпеки ООН. Найближчими днями міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поїде до Нью-Йорка на засідання цього органу. Дипломат повідомив, що хоче порушити питання про списки загиблих під час російської агресії в Бучі.

"Я поїду до Нью-Йорка наступного тижня, ми розглядатимемо завдання багатостороннього співробітництва, забезпечення рівноправного, неподільного характеру безпеки. Звичайно, ми поговоримо про те, як Захід намагається маніпулювати всім і вся. Для мене достатньо почути, що вони скажуть у відповідь на поставлене запитання, чи можна переглянути список тих людей, чиї тіла показали в Бучі кореспонденти BBC", — заявив Лавров.

Буча – це місто в Київській області, яке у 2020 році мало населення 36 тис. мешканців. Росіяни на початку вторгнення окупували місто, однак, коли у березня українцям вдалося повернути місто, стало відомо про масштабні воєнні злочини, які спіткали місцеве мирне населення.

Вулиці були повні трупів. Серед жертв були невинні мирні жителі, в тому числі жінки з дітьми. Президент України Володимир Зеленський заявляв, що правоохоронні органи "знаходять тіла людей зі зв’язаними руками та відрізаними головами".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку червня у Кремлі знову згадали про різанину в Бучі. Росіяни відкидають звинувачення у воєнних злочинах та стверджують, що усі події були нібито інсценовані.

Також "Коментарі" писали про постійного представника в ООН від України Сергія Кислицю, який розповів, як йому вдалось скликати засідання Радбезу ООН щодо російського удару по дитячій лікарні попри головування там Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини