Головна Новини Світ Росія Лавров звинуватив Штати у брехні: розповів, як Україна використовує американську зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров звинуватив Штати у брехні: розповів, як Україна використовує американську зброю

Міністр закордонних справ країни-агресора Росії Сергій Лавров заявив, що Україна вже використовує американську зброю для завдання ударів по території РФ. У зв'язку з цим він звинуватив Штати у брехні

24 травня 2024, 14:14
Поділіться публікацією:

Як заявив глава МЗС країни-агресора Сергій Лавров, зброя, яку Україна отримала від Сполучених Штатів, вже використовується для завдання ударів по території Росії.

Лавров звинуватив Штати у брехні: розповів, як Україна використовує американську зброю

Сергій Лавров

При цьому, на його думку, американці для заспокоєння свого суспільства, а також країн НАТО просто "вдають", що рішення щодо використання їхньої зброї для завдання ударів по території РФ ще не прийнято.

"Ми виходимо з того, що американська та інша західна зброя завдає ударів по цілям на російській території, насамперед по цивільній інфраструктурі та по житлових кварталах. Тож це на їхній совісті",
— заявив глава МЗС країни-агресора.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Британія дозволила Україні використовувати її зброю для того, щоб знищувати військові цілі на території Росії. На цю заяву істерично відреагували в МЗС країни-агресора та пообіцяли вдарити по Британії, якщо її зброю буде застосовано за межами України. Крім того, деякі політики в Росії традиційно пригрозили не просто "діями у відповідь", а ядерним Апокаліпсисом усім тим країнам, з чиєї зброї Україна битиме по Росії. Тобто це була якась червона лінія для Москви. Але якщо ці червоні лінії перейдені, як стверджує Лавров, і нічого не сталося, це може означати одне – РФ просто лякає союзників України.

При цьому відомо, що Штати офіційно не дозволяють Україні застосовувати американську зброю, щоб завдавати ударів територією РФ. Зокрема, голова Пентагону Ллойд Остін наголосив, що американську зброю можна використовувати виключно на території України. Втім, останнім часом у Штатах зростає кількість прихильників ідеї надати необхідний дозвіл Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини