Головна Новини Світ США Чи наважаться Штати дати дозвіл на використання їх зброї для ударів по території РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи наважаться Штати дати дозвіл на використання їх зброї для ударів по території РФ

Сполучені Штати і далі бояться ядерної війни, тому навряд прямо дозволять використовувати свою зброю для завдання ударів по території РФ, заявив в ефірі 24 каналу політолог Тарас Загородній. Проте, може бути гібридний формат

22 травня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Правда в тому, відзначає Тарас Загородній, що США і досі продовжують боятися ядерної війни, яку, буцімто, може розпочати Росія. Саме тому позиція Вашингтону із приводу завдання ударів американської зброєю по території РФ не змінюється, підкреслює експерт.

Чи наважаться Штати дати дозвіл на використання їх зброї для ударів по території РФ

Американська зброя

Як вважає політолог, Україна повинна виходити з того, що Штати ніколи не нададуть дозвіл використовувати їх зброю для ударів по території країни-агресора, оскільки Росія є ядерною державою.

Проте Загородній не виключає, що можуть бути прийняті якісь гібридні сценарії. Наприклад, на його думку, на американський винищувач F-16 можуть навішати українські КАБи і ними закидати територію Росії. Такий варіант може бути прийнятним для Сполучених Штатів, вважає експерт, і додає, що в цьому випадку не йтиме мова про те, що по РФ летять американські боєприпаси.

При цьому політолог виключив ймовірність всіх інших варіантів, які б передбачали навіть точкові удари по військовим об'єктах, які знаходяться на території РФ.

Тобто, підкреслив політолог, Україна може бити по території Росії тільки зброєю власного виробництва, саме тому в цьому напрямку і потрібно мобілізувати свій ресурс.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Сполучені Штати виступають категорично проти використання їх зброї для завдання ударів по території Росії. Зокрема, нещодавно глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що американська зброя, яку отримують ЗСУ, повинна бути використана виключно на території України.

При цьому президент Володимир Зеленський категорично не розуміє, чому західні партнери з НАТО ще й відмовляються допомагати Україні збивати російські ракети. За його словами, такі дії не несуть жодних загроз і виключають ствердження, що НАТО вступило у війну, адже не постраждає ні російська техніка, ні російські військові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини