Головна Новини Світ Росія Лідер популярної російської групи закликав їхати та "співати" на окупованому Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідер популярної російської групи закликав їхати та "співати" на окупованому Донбасі

Вадим Самойлов закликає російських артистів їздити з концертами на Донбас.

3 липня 2024, 23:45
Поділіться публікацією:

 Фронтмен російського гурту "Агата Крісті" Вадим Самойлов, якому СБУ заборонила в'їзд в Україну, закликав артистів з країни-агресорки пройти "чистилище" на Донеччині, де він називає виступи в окупованих Росією містах, що перебувають під вогнем, необхідними для "дорослішання" і переоцінки цінностей. Від 2015 року співак гастролює по анексованих територіях, влаштовуючи пропагандистські шоу і допомагаючи окупантам.

Лідер популярної російської групи закликав їхати та "співати" на окупованому Донбасі

Вадим Самойлов (фото з відкритих джерел)

Самойлов зазначив, що виступи перед загарбниками є його бойовим боргом і навіть не виключив можливості поповнити лави терористичної армії, якщо відчує, що потрібний окупантам.

Водночас його брат Гліб, який разом з ним створив гурт "Агата Крісті" у 1988 році, не розділяє проросійську позицію Вадима. Гліб відкрито підтримав Україну та засудив путінський режим, відмовившись виступати на окупованому Донбасі, що викликало критику в Росії і суперечки за право виконання пісень "Агати Крісті". Суди стали на бік Вадима і позбавили прав Гліба, який продовжує жити в Росії.

Вадим Самойлов отримав медаль "За заслуги" перед ЛНР, вся його діяльність пов'язана з підтримкою війни. Він виступає для російських солдатів, збирає гроші на армію, і включений до бази Миротворець через поїздки на анексовані території та участь у пропагандистських заходах. Мінкульт визнав його особою, яка несе загрозу національній безпеці України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що забутий російський співак принизив ХерсонРосійський співак Андрій Губін, відомий своїм хітом "Мальчик-бродяга" з 1990-х, викликав негативну реакцію під час участі в російському токшоу, де розповів принизливий жарт про Херсон. Враховуючи поточну ситуацію з війною в Україні та руйнуванням міста російськими військами, його слова прозвучали особливо неадекватно та жорстоко. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини