Головна Новини Світ Росія Макрон і Шольц провели розмову з Путіним: які результати перемовин
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон і Шольц провели розмову з Путіним: які результати перемовин

Розмова тривала 75 хвилин

12 березня 2022, 17:34
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Франції Еммануель Макрон вкотре провели телефонну розмову в суботу, 12 березня, з президентом Росії Путіним. Розмова тривала більше години. Як повідомляють "Коментарі", результати перемовин опублікували на сайті канцлера Німеччини.

Макрон і Шольц провели розмову з Путіним: які результати перемовин

Путін - фото з відкритих джерел

"Переговори є частиною поточних міжнародних зусиль щодо припинення війни в Україні. Під час 75-хвилинної розмови канцлер і президент Франції закликали до негайного припинення вогню в Україні та дипломатичного вирішення конфлікту", — йдеться у заяві канцлера Німеччини.

Також у прес-службі канцлера наголосили, що Макрон, Шольц і Путін домовилися не повідомляти подільший зміст розмови.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Зеленський вперше назвав втрати української армії. Володимир Зеленський повідомив під час спілкування з іноземними журналістами, що за час війни орієнтовно загинуло близько 1300 українських захисників. Йдеться про загиблих з 24 лютого, коли розпочалася війна. Верховний Головнокомандувач Збройних сил України 12 березня вперше заявив, скільки українських військових віддало життя у війні за нашу незалежність. Тобто на 17 день війни Росії проти України.

Також "Коментары" писали, що у МЗС РФ заявили про нові "законні цілі" в Україні для збройних сил РФ. Російська армія може відкрити вогонь за новими цілями в Україні, якими можуть стати конвої з іноземною зброєю для української армії. Рябков нагадав, що Москва вже неодноразово попереджала Україну, а тепер уже й попередила США про те, що наслідки передачі Києву озброєння можуть мати сумні наслідки насамперед для самої України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини