Головна Новини Світ Росія Макрон не угодив: Лавров накинувся на Францію зі звинуваченнями
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон не угодив: Лавров накинувся на Францію зі звинуваченнями

Причина образи Кремля в тому, що Париж дозволив собі розголосити розмову Макрона і Путіна

6 липня 2022, 16:35 comments2019
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що у Москві образилися на офіційний Париж за оприлюднення змісту розмови між президентом Франції Еммануелем Макроном та президентом Росії Володимиром Путіним, яка відбулася за чотири дні до повномасштабного вторгнення російських військ до України. У МЗС РФ такий крок Франції назвали порушенням "дипломатичної етики". Як повідомляє портал "Коментарі", про це Лавров заявив на прес-конференції зі своїм в'єтнамським колегою, пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

Макрон не угодив: Лавров накинувся на Францію зі звинуваченнями

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

Про порівняно давню розмову Сергій Лавров згадав зовсім невипадково. Адже широка громадськість дізналася про розмову двох лідерів, коли її подробиці було оприлюднено минулого тижня у документальному фільмі "Президент, Європа та війна". Він розкриває поведінку Макрона на переговорах із Росією.

Тепер Лавров вирішив згадати про дипломатичну етику, заявивши, що так погано поводитися Франції.

Глава МЗС Росії зазначив, що Москві не може бути соромно за ті переговори, адже російські дипломати завжди ведуть переговори так, щоби за їхні підсумки не було соромно.

Розголос розмови Макрона і Путіна сильно зачепив Кремль. Підтвердженням цього є те, що Лавров став не першим російським дипломатом, який вже публічно дорікнув Парижу. Одразу після виходу фільму своє обурення висловила речник МЗС РФ Марія Захарова. Вона обурилася, що під час конфіденційної розмови між лідерами Росії та Франції була присутня знімальна група.

Читайте також на порталі "Коментарі" — мета – втягнути Білорусь у війну: на якій стадії Путін – яке завдання сьогодні постає перед Лукашенком.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини