Головна Новини Світ Росія Малайзія вирішила пробачити РФ найкривавішу трагедію: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Малайзія вирішила пробачити РФ найкривавішу трагедію: про що йдеться

Малайзія готова приєднатися до БРІКС і пробачити Путіну збиття свого Боїнга

5 вересня 2024, 14:50
Поділіться публікацією:

Дрейф Малайзії у бік БРІКС і візит прем'єр-міністра країни Анвара Ібрагіма до РФ та його зустріч із диктатором Володимиром Путіним наштовхують на думку, що країна вирішила пробачити РФ найкривавішу трагедію, вважає економіст Олексій Кущ.

Малайзія вирішила пробачити РФ найкривавішу трагедію: про що йдеться

Малайзійський Боїнг

За його словами, цього літа було 10-річчя трагедії МН-17, збитого росіянами над Донбасом у 2014-му році. У цій трагедії звинувачували російське керівництво.

"А чий це був Боїнг, пам'ятаєте? Малайзійських авіаліній. Чому такі трагедії йдуть у минуле? Це і є світова "реальна політика", — наголосив експерт.

За його словами, у цьому контексті згадується трагедія корейського боїнгу, який був збитий радянським винищувачем у 1983 році. Тоді загинуло 269 пасажирів, у тому числі 23 дитини.

"До речі, членом Політбюро за вмираючого Андропова тоді був ніхто інший як Горбачов. Але це не завадило зустрітися з ним Рейгану в Рек'явіку та розпочати переговори", — наголосив експерт.

На його думку, більшість країн світу орієнтуються на свої раціональні інтереси, а не на психоемоційні реакції та ірраціональне почуття відплати, помсти чи ресентимента.

Це важко прийняти на індивідуальному рівні, особливо родичам жертв. Але лідер країни ніколи не керується емоційними маркерами під час ухвалення рішень", — каже Кущ.

Економіст упевнений, що Малайзія шукає своєї вигоди. Він зазначив, що її моральну анестезію важко прийняти із боку.

"Але якщо громадяни цієї країни в результаті нової геополітики свого керівництва житимуть краще, значить прем'єр-міністр країни працював добре і його партію переоберуть. Так працює система влади в країнах, які хочуть розвиватися та шукають можливості для цього як можуть", — заявив Кущ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Туреччина вирішила приєднатися до БРІКС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини