Головна Новини Світ Росія Медведчук капостить Зеленському з Росії: відправив звернення до ОБСЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук капостить Зеленському з Росії: відправив звернення до ОБСЄ

Медведчук вважає, що Зеленський «узурпував владу» в Україні

6 серпня 2024, 14:02
Поділіться публікацією:

Колишній український політик, якого звинувачували у державній зраді, кум диктатора Путіна Віктор Медведчук як лідер руху "Інша Україна" звернувся до ОБСЄ щодо повноважень президента Володимира Зеленського.

Медведчук капостить Зеленському з Росії: відправив звернення до ОБСЄ

Віктор Медведчук

Зокрема, рух закликав скликати засідання Ради ОБСЄ для розгляду фактів "узурпації влади" Володимиром Зеленським та його легітимності.

"У зверненні голові постійної Ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі Яну Боргу міститься заклик скликати розширене засідання постійної ради для розгляду вказаних у зверненні фактів узурпації Зеленським", — сказав Медведчук.

Також кум Путіна, якого видали Росії в рамках обміну, зазначив, що у зверненні вказуються факти "дискримінації громадян" України за ознаками мови, релігії, політичних переконань та називаються методи боротьби з опозицією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що фейк про нібито нелегітимність Володимира Зеленського в Росії розповсюджують на найвищому рівні. Наприклад, речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявляв, що Зеленський з юридичної точки зору втратив свою легітимність, проте західні країни не хочуть вникати в такі нюанси для переговорного процесу з Україною.

Крім того, наприкінці травня сам диктатор Путін заявив , що Володимира Зеленського, швидше за все, більше не можна вважати легітимним президентом України. За його словами, нібито з рок повноважень Зеленського минув 20 травня, а нові вибори скасували через воєнний стан. При цьому Путін навіть вигадав легенду про те , що нібито в українському законодавстві передбачено, що влада має перейти до спікера Ради. У Москві вважають важливим це питання, оскільки лише з легітимною владою можна підписати мирні угоди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини