Головна Новини Світ Росія Медведєв визнав, що Росія довго планувала війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведєв визнав, що Росія довго планувала війну в Україні

Дмитрій Медведєв зізнався, що Росія хотіла почати війну в Україні у 2004 році, однак вирішила накопичити економічну та військову силу.

17 липня 2024, 09:10 comments2410
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитрій Медведєв заявив, що Росія могла почати війну проти України 20 років тому під час Помаранчевої революції. За його словами, основою причиною, чому війна почалась пізніше, стало накопичення ресурсів для військових дій.

Медведєв визнав, що Росія довго планувала війну в Україні

Російський політик Дмитрій Медведєв. Фото з відкритих джерел

Дмитрій Медведєв дав інтерв'ю російському виданню "Аргументы и факты" в якому заявив, що у 2004 році Росія могла почати війну проти України. 

"Київському режиму можна було згорнути шию ще в нульові, усунувши від влади продажних політиків та повісивши на Майдані найбільш одіозних нацистів", — сказав Медведєв.

За словами російського політика, Кремль готувався до війни та накопичував ресурси для протистояння з Україною. За його словами, у Москві розуміли, що Захід стане на бік України та буде допомагати Києву у війні проти агресора.

"Такі конфлікти вимагають накопичення економічної та військової могутності, оскільки очевидно, що і тоді втручання натовських країн було практично неминучим. Сьогодні наша країна набагато сильніша, ніж була двадцять років тому, і набагато краще підготовлена до такого конфлікту", — сказав Медведєв.

Крім того, Медведєв у своєму пропагандистському інтерв'ю заявив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну "було зроблено повністю відповідно до Статуту ООН". За словами російського політика, Кремль почав війну у "рамках самооборони".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію Медведєв на пункти НАТО, які передбачають неминуче членство України в альянсі.

Також "Коментарі" писали про істеричну відповідь Медведєва на заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини