Головна Новини Світ Росія Медведєв зробив цинічну заяву щодо причетності України до нападів на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведєв зробив цинічну заяву щодо причетності України до нападів на Ізраїль

Російський політик озвучив порцію фейків про участь України у допомозі для терористів ХАМАС.

9 жовтня 2023, 15:20 comments1218
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній президент Росії Дмитрій Медведєв заявив, що передана зброя для України застосовується бойовиками терористичної організації ХАМАС проти Ізраїлю. Однак українська розвідка ще до повідомлень Медведєва оголосила про можливі провокації та фейки з боку Росії.

Медведєв зробив цинічну заяву щодо причетності України до нападів на Ізраїль

Російський політик Дмитрій Медведєв. Фото з відкритих джерел

Російський політик Дмитрій Медведєв опублікував повідомлення в якому стверджує, що Україна нібито продала зброю для терористів, що напали на Ізраїль.

"Зброя, передана неонацистському режиму в Україні, активно застосовується в Ізраїлі", — заявив Медведєв, звинуватив Україну у крадіжці газу, нафти та інших продуктів і додав, що на "чорному ринку з’являться ракети, танки, а невдовзі й літаки з Києва".

Попри такі заяви Медведєва очільник ГУР Кирило Буданов розповів, що Росія готує провокації. За інформацією української розвідки російське ГРУ відправило терористам з ХАМАС трофейну західну техніку, яка була захоплена в Україні. Таким чином Кремль хоче звинуватити Україну у продажі західної зброї для терористів.

Цікаво, що Медведєв також у своєму тексті використав згадку про нібито крадіжку газу та нафти з боку України. Це черговий фейк, який поширює російська пропаганда. У 2009 році Європейська комісія не знайшла фактів крадіжки Україною російського газу. А у 2018 році завершився розгляд справи українського Нафтогазу проти російського Газпрому. Згідно з рішенням суду російський Газпром має сплатити Україні 2,56 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник ГУР Буданов розповів про спецоперацію ГУР, яка викликала шок у Кремлі.

Також "Коментарі" писали про Павла Клімкіна, який назвав важливий висновок для України через події в Ізраїлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини