Головна Новини Світ Близький Схід Росія передала ХАМАС захоплену в Україні зброю – готує масштабну провокацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія передала ХАМАС захоплену в Україні зброю – готує масштабну провокацію

У рамках кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки "викривальних публікацій" та "розслідувань" у західних ЗМІ

9 жовтня 2023, 13:45
Поділіться публікацією:

Російські загарбники передали бойовикам ХАМАС захоплену під час бойових дій в Україні зброю. Наразі країна-агресор готує масштабну кампанію з дискредитації України на Близькому Сході. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба ГУР Міноборони.

Росія передала ХАМАС захоплену в Україні зброю – готує масштабну провокацію

Бойовики ХАМАС. Фото: з відкритих джерел

У Буданова повідомляють, що російське ГРУ (Головне управління Генштабу Збройних сил РФ) вже відправило бойовикам ХАМАС захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та країнах ЄС.

За задумом росіян, наступним кроком мають стати фейкові звинувачення українських військових у нібито продажу західної зброї для терористів на регулярній основі.

Зазначається, що в рамках кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки "викривальних публікацій" та "розслідувань" у західних ЗМІ.

У ГУР наголошують, що для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирова, які нещодавно втік до Москви.

Зазначимо, вранці 7 жовтня Ізраїлем було завдано масованого ракетного удару з боку сектора Газа. Збройне крило ХАМАС оголосило про початок операції під назвою "Повінь Аль-Акса" проти Ізраїлю. На територію країни проникли бойовики, точаться бої, є загиблі. Ізраїльська влада скликає резервістів. Про що говорить те, що відбувається, і до чого може привести? Чому атака розпочалася саме зараз? Чи може це якось вплинути на російсько-українську війну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль були сплановані за кілька тижнів до цього за сприяння іранських спецслужб. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на високопоставлених членів ХАМАСу та Хезболли. При цьому в Держдепі США заявили, що доказів причетності Ірану до цих подій поки що немає. Сам офіційний Тегеран, як і у випадку з поставками росіянам дронів Shahed, заперечує свою причетність до атаки ХАМАС на Ізраїль, при цьому в заявах підтримує дії палестинських бойовиків. Ну, а Рада безпеки ООН, що зібралася за ситуацією в Ізраїлі, жодних дій і заяв у результаті не ухвалила. Експерти проаналізували дані заяви спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини