Головна Новини Світ Росія Миру недостатньо. Прем’єр Болгарії сказав, як треба покарати Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Миру недостатньо. Прем’єр Болгарії сказав, як треба покарати Росію

Болгарія підтримує формулу миру президента Володимира Зеленського, про це к Києві повідомив прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков. Він підкреслив, що Росія має бути покарана за свою агресія, передає портал «Коментарі»

26 лютого 2024, 17:29
Поділіться публікацією:

Денков підкреслив, що Болгарія є готовою щодо співпраці не тільки по формулі миру, а й готова працювати в рамках міжнародної коаліції для повернення українських дітей, яких депортувала країна-агресор Росія.

Миру недостатньо. Прем’єр Болгарії сказав, як треба покарати Росію

Ніколай Денков

При цьому прем’єр Болгарії відзначив, що в Україні має бути встановлено справедливий мир, який базуватиметься на принципах ООН. Разом з тим він додав, що російська агресія не може завершитися просто встановленням миру.

"Одного дня має відбутися трибунал для відновлення справедливості. І я закликаю міжнародну спільноту, щоб цей день якомога швидше настав"
, — сказав болгарський прем’єр.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна уже навесні має намір організувати у Швейцарії саміт миру, щоби обговорити шляхи виходу із кризи, яку спричинила Росія своєю невмотивованою агресією щодо України. Саміт мають намір провести у Швейцарії. На нього планують запросити понад 160 країн. Разом з тим, як підкреслив голова Офісу президента Андрій Єрмак на першу зустріч точно не покличуть Росію. Її можуть запросити лише тоді, коли буде обговорено план, щоби поставити країну-агресора до відома.

Разом з тим, речник російського президента Дмитро Пєсков відзначив, що ідея проведення будь-яких обговорень миру без РФ є просто "сміховинною". Він підтвердив, що ніхто не виходив з РФ на контакт із приводу того, чи готова Росія приймати участь в обгорнені миру в Україні.

При цьому президент Володимир Зеленський підкреслив, що тільки Україна може пропонувати свої ідеї миру в країні, оскільки саме вона потерпає від невмотивованої агресії Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини