Головна Новини Світ Росія Між РФ та важливим союзником спалахнув дипломатичний скандал через Захарову
commentss НОВИНИ Всі новини

Між РФ та важливим союзником спалахнув дипломатичний скандал через Захарову

Південна Корея викликає російського посла через висловлювання Марії Захарової

4 лютого 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

В Південній  Кореї викликали  російських дипломатів  з причини  критичних висловлювань з Москви їх президента Юн Сок Йоля за його заяви  про прагнення Північної Кореї  мати ядерний арсенал.   

Між РФ та важливим союзником спалахнув дипломатичний скандал через Захарову

Речниця МЗС РФ Марія Захарова(фото з відкритих джерел)

Про це інформує Reuters.

Зокрема, заступник  керівника Міністерства  закордонних справ Південної Кореї з політичних питань Чон Бьон Вон викликав  російського посла Георгія Зінов'єва, щоб повідомити, що реакція російських посадовців щодо  висловлювань президента Кореї  може мати негативний вплив на подальші відносини між  державами. 

"Заступник міністра Чон заявив, що дуже прикро, що Росія ігнорує правду і беззастережно захищає Північну Корею, критикуючи висловлювання лідера в надзвичайно грубій формі, і підкреслив, що це лише погіршить корейсько-російські відносини", -  зазначено в повідомленні міністерства.

Глава  цієї країни  Юн Сок Йоль сказав  в середу під час зустрічі з працівниками оборонних і безпекових відомств: "Північнокорейський режим проходить крізь вогонь і воду виключно заради збереження свого спадкового тоталітарного режиму, при цьому відверто ігноруючи міжнародне право і резолюції Ради Безпеки ООН, торгуючи зброєю з Росією".

Відразу після цього речник  Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова  сказала, що висловлювання Юна "відверто упереджені", а риторика Південної Кореї – "провокативна".

Ще Захарова повідомила  представникам ЗМІ, що коментарі "виглядають особливо одіозними",  беручи до уваги   ріст напруженості на Корейському півострові, "передусім через нахабну політику Сполучених Штатів та їх союзників, включаючи Південну Корею та Японію".

В Міністерстві закордонних справ в  Сеулі повідомили в неділю, що Чон мав зустріч  минулої п'ятниці  із заступником міністра закордонних справ РФ Андрієм Руденком, який  знаходився з візитом, і  заявив про  сувору позицію Сеула про військову співпрацю між Пхеньяном і Москвою. Також  з Руденком   зустрівсь  Кім Ганн, посланник Сеула з ядерних питань.

 Представники Міністерства закордонних справ Росії повідомили, що під час цих  зустрічей в Сеулі відбувсь "обмін думками".

"Російська сторона висловила серйозну стурбованість щодо різкої ескалації напруженості в субрегіоні", — написано в повідомленні російського МЗС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лавров назвав Росію жертвою

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини