Головна Новини Світ Росія Моді їде до Путіна: у РФ сказали, чому прем'єр Індії обрав їхню країну, а не США
commentss НОВИНИ Всі новини

Моді їде до Путіна: у РФ сказали, чому прем'єр Індії обрав їхню країну, а не США

На початку липня прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає з візитом Росію

26 червня 2024, 13:18
Поділіться публікацією:

Як заявили в Кремлі, Москва та Нью-Делі ведуть підготовку до візиту індійського прем'єр-міністра Нарендри Моді до РФ. Зокрема, про це заявив речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков.

Моді їде до Путіна: у РФ сказали, чому прем'єр Індії обрав їхню країну, а не США

Моді і Путін

"Ми ведемо підготовку до візиту Моді до РФ. Вчасно повідомимо дату [візиту]", — сказав Пєсков.

При цьому напередодні видання Tribune із посиланням на джерела повідомило, що 8 липня голова індійського уряду відвідає Москву в рамках одноденного візиту. За словами журналістів, прем'єр-міністр прилетить до РФ уперше за п'ять років.

У Росії, звичайно ж, тріумфують. Так, російський політолог Ігор Пшеничников заявив, що таким чином Нью-Делі хоче показати Вашингтону пріоритети, а також продемонструвати багатовекторність своєї політики.

Пшеничников нагадав, що минулого року на саміті G20 США оголосили про створення спільно з Індією економічного коридору Індія — Близький Схід — Європа, що було розцінено як спробу Вашингтона прив'язати до себе Нью-Делі через допомогу у протистоянні Китаю.

При цьому росіянин припустив, що в умовах політичної нестабільності проекти, презентовані Сполученими Штатами, насправді були лише PR-акцією.

А тому вибір пріоритетів для Делі зрозумілий. Тому Моді після свого переобрання їде до Москви, а не до Вашингтона", — заявив російський експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку експертів, насправді для Індії головним є свої особисті пріоритети та цілі. Індія накупила російську нафту на десятки мільярдів доларів, і заробляє на її переробці та продажу на світовому ринку, але це не продовжуватиметься вічно.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини