Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на можливий арешт Путіна у Монголії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на можливий арешт Путіна у Монголії

Дмитрій Пєсков заявив, що Росія домовилась з Монголією про безпроблемний візит Путіна.

2 вересня 2024, 16:08
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія не має проблем з Монголією під час візиту Путіна до країни, яка є членом Міжнародного кримінального суду та може арештувати російського диктатора. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ. 

У Кремлі відреагували на можливий арешт Путіна у Монголії

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Дмитрій Пєсков виступив на брифінгу, де відповів на питання місцевих журналістів, зокрема щодо візиту Путіна до Улан-Батору та можливого арешту російського диктатора в Монголії.  

"З Монголією немає такої проблеми", — сказав Пєсков.

На додаткове питання, чи існує проблема у Росії з іншими країнами, які мають виконувати зобов’язання Міжнародного кримінального суду та арештувати Путіна, Пєсков відповів, що у міру відвідин цих країн Кремль буде інформувати суспільство.

Нагадаємо, що Путін має запланований візит у Монголію на 3 вересня. Країна є членом Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на Путіна, тому має право арештувати російського диктатора при прибутті до Улан-Батору. Україна відреагувала на поїздку Путіна до Монголії та закликала владу азійської країни виконати зобов'язання та арештувати очільника Кремля за воєнні злочини в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Центр протидії дезінформації назвав чотири причини, чому візит Путіна до Монголії такий важливий для російського диктатора. Натомість Монголія отримає від Росії дешеву нафту, якщо не буде арештовувати Путіна.

Також "Коментарі" писали, що Міжнародний кримінальний суд пояснив, за яких умов Монголія може не арештовувати Путіна, попри те, що на нього видано ордер на арешт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини