Головна Новини Світ Росія МЗС РФ погрожує Канаді та заявляє про русофобську політику
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС РФ погрожує Канаді та заявляє про русофобську політику

Міністерство закордонних справ Росії відреагувало на конфіскацію їх великого вантажного літака, який Канада передасть Україні.

15 червня 2023, 18:25 comments1130
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Росії сповістило, що надіслало виклик канадському представнику у Москві в знак протесту щодо дій Канади. Уряд Канади конфіскував російський літак Ан-124 "Руслан" та прийняв рішення передати його Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

МЗС РФ погрожує Канаді та заявляє про русофобську політику

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Російський літак Ан-124 "Руслан" перебував під санкціями на території Канади з березня минулого року. Уряд Канади змінив законодавство та прийняв рішення конфіскувати вантажний літак і передати його згодом Україні.

Росія відреагувала на такі дії та повідомила заступнику глави посольства Канади в Москві Браяну Ебелю, що вважає дії канадського уряду "цинічною крадіжкою".

"Русофобська політика Канади спричинить за собою найсерйозніші наслідки для російсько-канадських відносин, які перебувають на межі розриву з вини адміністрації Трюдо", — йдеться у заяві МЗС РФ.

Нагадаймо, що офіційне оголошення про передачу Україні російського літака озвучив прем’єр-міністр Джастін Трюдо. Політик 10 червня прибув в Україну та оголосив про виділення нового пакету фінансової допомоги на суму 500 млн доларів та передачу вантажного літака Ан-124 "Руслан", який конфіскували у Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія не вперше висловлю нібито про русофобське ставлення до себе. 15 червня подібну заяву зробив речник Кремля Дмитрій Пєсков, який відповів на рішення Австралії розірвати договір про оренду посольства Росії.

Також "Коментарі" писав, що Путін цинічно звинуватив Україну в атаках по Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини