Головна Новини Світ Росія МЗС Росії відреагувало на рішення про вступ Фінляндії до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Росії відреагувало на рішення про вступ Фінляндії до НАТО

З'явилась реакція Росії на ратифікацію договору про вступ до НАТО від Фінляндії. Країна має спільний кордон з РФ.

23 березня 2023, 19:00 comments5872
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова під час брифінгу в Москві заявила, що рішення Фінляндії рухатись у бік НАТО не можна назвати виваженим. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

МЗС Росії відреагувало на рішення про вступ Фінляндії до НАТО

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Президент Фінляндії Саулі Нііністе 23 березня підписав закон про ратифікацію договорів НАТО. Таким чином Фінляндія після того, як всі країни-учасники військового альянсу ратифікують свої договори скандинавська країна стане членом НАТО.

Росія, яка має спільний кордон з Фінляндією відреагувала на дії скандинавської країни, заявивши, що такі рішення є "незбалансованими" та "контрпродуктивними".

"Що стосується рішення Фінляндії про вступ до НАТО, то його навряд чи можна вважати виваженим", — заявила речниця МЗС Марія Захарова та додала, що такі дії відбуваються нібито під впливом антиросійської кампанії.

Також Захарова вказала, хто нібито стоїть за рішенням Фінляндії вступити до НАТО.

"Ми розуміємо, що за цією політичною кампанією стоять Сполучені Штати Америки та низка їхніх союзників", — каже Захарова.

Нагадаймо, що після повномасштабного вторгнення в Україну, Швеція та Фінляндія подали заявки на членство в НАТО. Таке рішення було прийняте на фоні агресивних військових дій Російської Федерації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що названа альтернатива членству України в НАТО.

Також "Коментарі" писав, що американський сенатор розкритикував союзника Сполучених Штатів по НАТО через те, що ця країна порушує кордони іншої країни та купує зброю в Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини