Головна Новини Світ США Американський сенатор розкритикував союзника США по НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський сенатор розкритикував союзника США по НАТО

Сенатор Сполучених штатів критично висловився про Туреччину, заявивши, що ця країна купує зброю в Росії, порушує територіальні води та простір інших країн і блокує розширення НАТО.

23 березня 2023, 18:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сенатор США та голова Комітету із закордонних справ Сенату Боб Менендес різко розкритикував Туреччину та її політику щодо розширення НАТО, відносини з Грецією та Кіпром та порушення прав людини. Американський політик вважає, що така країна не має права отримувати сучасні літаки від США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на грецьке видання Ekathimerini.

Американський сенатор розкритикував союзника США по НАТО

Сенатор США Боб Менендес. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі американських сенаторів держсекретар США Ентоні Блінкен розповів, що Державний департамент планує збільшити бюджет для боротьби з "російською агресією" та "довгостроковим викликом", який йде з боку Китаю.

На цій зустрічі Боб Менендес вирішив запитати Ентоні Блінкен про ставлення США до країни, яка має певні характеристики.

"Країна, яка порушує повітряний простір і територіальні води іншої країни, купує російське військове обладнання всупереч законодавству США і ув’язнює свого головного політичного опонента прямо перед виборами. Як би ви схарактеризувати таку країну?", — запитує Менендес.

Держсекретар відповів, що назвав би цю країну складним союзником. На це американський сенатор прямо назвав, яку країну він описує.

"Я називаю цю країну Туреччиною і… я не вірю, що така країна… заслуговує на те, щоб їй продали F-16", — каже Менендес. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у турецького лідера Реджепа Ердогана усе більші проблеми перед президентськими виборами, які відбудуться у травні цього року.

Також "Коментарі" писали про рейтинг найбільших союзників Росії. У ньому представлено 12 країн-друзів російського диктатора Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини