Головна Новини Світ Росія На 450 тисяч рублів: в Росії оштрафували активістів за мітинг на підтримку Навального
commentss НОВИНИ Всі новини

На 450 тисяч рублів: в Росії оштрафували активістів за мітинг на підтримку Навального

Росіяни збирають гроші через соціаьні мережі та готують апеляцію

9 листопада 2021, 13:02
Поділіться публікацією:

В Омську суддя Ленінського районного суду Курсевич задовольнила позов правоохоронних органів щодо стягнення штрафів з організаторів проведення мітингу на підтримку Навального 23 січня. Відповідно до рішення суду координатора штабу Навального Ольгу Картавцеву та ще трьох осіб оштрафовано на 450 559 рублів. Про це вона написала в Twitter.

На 450 тисяч рублів: в Росії оштрафували активістів за мітинг на підтримку Навального

Активісти в суді, фото з Twitter Daniil Chebykin

Серед тих, хто буде зобов'язаний заплатити штрафи — Ольга Картавцева, Данило Чебикін, Роман Кінг та Віталій Шипіцін. Картавцева обурилася таким рішенням та назвала це свавіллям. Ольга планує оскаржувати рішення суду в апеляційній інстанції найближчим часом. Також вона додала, що відповідно до рішення суду щодо організації мітингу 31 січня з неї та інших відповідачів вже стягнули 1,6 мільйона рублів. 

"А ось і перше рішення щодо позову поліції за січневі акції на підтримку Навального, омські судді пробили чергове дно!" — написала Ольга в соцмережі 15 жовтня 2021 року.

Наразі активісти збирають кошти в соціальній мережі, щоб мати змогу виплатити штрафи, які їм присудили.

Раніше повідомлялося, що в Слідчому комітеті РФ відкрили кримінальне провадження проти Олексія Навального, його однодумців Леоніда Волкова та Івана Жданова. В матеріалах провадження йдеться, що Навальний був засновником екстремістського співтовариства. Це угрупування начебто прагнуло змінити основи конституційного ладу Росії. Учасники співтовариства проводили масові акції для задоволення своїх інтересів.  Сторінки та сайти Навального були створені для пропаганди злочинної діяльності, йдеться в матеріалах справи.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти проаналізували, чи може Захід "пробачити" Росії переслідування політичної опозиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини