Головна Новини Світ Росія На ОДКБ можна ставити хрест: як країни-союзниці відреагували на ганьбу РФ в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

На ОДКБ можна ставити хрест: як країни-союзниці відреагували на ганьбу РФ в Курській області

Так звані союзники Росії ігнорують її ганьбу в Курській області і не горять бажанням допомагати їй

13 серпня 2024, 15:42 comments2757
Поділіться публікацією:

Політичний експерт Олександр Кочетков звернув увагу на реакцію так званих союзників Росії на події, які відбуваються в Курській області.

На ОДКБ можна ставити хрест: як країни-союзниці відреагували на ганьбу РФ в Курській області

ОДКБ

"Китай за традицією чекав мало не тиждень, надаючи недоімперії можливість якось виправити ганебну для Кремля ситуацію. Не дочекався і виступив з фактичним повторенням своїх теоретичних миротворчих тез — треба прагнути до переговорів, уникати провокацій, бла-бла-бла. Ні про що", — відзначив експерт.

Разом з тим, Північна Корея та Іран взагалі промовчали, ніби нічого і не сталося. Тобто, вважає експерт, найближчі союзники не вважають, що Росію треба публічно підтримати, а Україну розкритикувати — сама влізла у халепу, сама і вилазь як знаєш.

На думку Кочеткова, ще більш цікава реакція країн, залежних від Росії — учасниць ОДКБ, окрім Олександра Лукашенка, який намагається всіляко створити вигляд, що він би і допоміг союзній державі, але самому доводиться відбивати страшенну НАТІвську навалу.

"Інші країни ОДКБ або демонстративно не відреагували, або, як Вірменія, натякнули, що оскільки їм не допомагали проти Азербайджану, то і вони не зобов’язані. А Казахстан, який зараз зближується не тільки з Китаєм, але й з США, взагалі висловився максимально чітко: план нападу на Україну з нами не погоджували, з якого дива ми маємо розгрібати наслідки цього нападу? Можна вважати цей вислів Астани з приводу Курської операції фактичною епітафією щодо блоку ОДКБ, на складання до купи якого Москва витратила чимало часу та ресурсів", — заявив Кочетков.

При цьому він не виключає, що слід очікувати на продовження подій в Курській області.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін відправив у Курську область свого помічника Олексія Дюміна в надії, що він зможе хоч якось там налагодити "контртерористичну операцію".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини