Головна Новини Світ Росія На тлі знищення України Путін розповів про «негуманне» рішення президента Бразилії
commentss НОВИНИ Всі новини

На тлі знищення України Путін розповів про «негуманне» рішення президента Бразилії

Путін заявив, що президент Бразилії нібито наполягає на участі у саміті БРІКС у відеоформаті

сьогодні, 18:14
Поділіться публікацією:

Кремлівський диктатор Володимир Путін спробував виправдатися через відсутність на саміті БРІКС у Казані президента Бразилії Лули да Сілви, який нібито отримав травму і не приїхав. Так, диктатор розповів президенту Китаю Сі Цзиньпіну про те, що незважаючи на травму, да Сілва наполягає на тому, щоб взяти участь у саміті у режимі відеозв'язку.

На тлі знищення України Путін розповів про «негуманне» рішення президента Бразилії

Путін і Сі

"Я, щоправда, сказав йому, що це буде четверта година лише за місцевим часом. Якось негуманно. Але він все-таки наполягає, каже: "Ні, я хочу взяти участь, хоч би по відеоконференції", — сказав Путін на зустрічі з Сі.

Кремлівський диктатор також передав Сі Цзіньпіну "найкращі побажання" з боку Лули да Сілви.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що да Сілва не зміг відвідати саміт БРІКС, оскільки отримав травму голови. Відомо, що інцидент стався після повернення президента із Сан-Пауло до своєї резиденції — Палацу Алворада. Політик пішов у ванну, де сів на лаву. Однак раптом вона перекинулася, внаслідок чого бразильський лідер вдарився головою і пошкодив потилицю. Бразилію на саміті БРІКС представляє міністр закордонних справ республіки Мауро Віейра.

Втім, не приїхав до Росії на саміт не лише президент Бразилії. Наприклад, президент Сербії Александар Вучич повідомив Путіну, що не зможе бути присутнім з "різних причин", але відправить чотирьох чиновників на саміт. Президент Куби Мігель Діас-Канель також не приїде через масові блекаути та урагани в країні. Його також представлятимуть міністри. Наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед ібн Салман відсутній на саміті, замість нього буде міністр закордонних справ. Незважаючи на запрошення, Саудівська Аравія ще офіційно не приєдналася до БРІКСу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини