Головна Новини Світ Росія Наближені до Путіна олігархи тріумфують: чи справді санкції можуть бути скасовані
commentss НОВИНИ Всі новини

Наближені до Путіна олігархи тріумфують: чи справді санкції можуть бути скасовані

За інформацією FT, наближені до Кремля особи одержали шлях для оскарження санкцій ЄС

11 квітня 2024, 14:12
Поділіться публікацією:

Вищий суд ЄС, який скасував санкції проти мільярдерів Михайла Фрідмана та Петра Авена, відкривши шлях сотням осіб, пов'язаних із Кремлем, до оскарження санкційного режиму. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

Наближені до Путіна олігархи тріумфують: чи справді санкції можуть бути скасовані

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що чиновники ЄС та юридичні експерти заявили, що несподіване рішення суду стало тривожним прецедентом, оскільки воно ставить під сумнів принцип, який використовується в багатьох інших санкціях, що близькість до президента Росії Володимира Путіна означає співучасть у вторгненні.

"Це рішення пролило світло на очевидні недоліки в процесі досліджень і збору розвідувальної інформації ЄС при розробці обмежень проти більш ніж 1700 фізичних і 400 юридичних осіб з 2014 року, коли Росія анексувала Крим і розпочала конфлікт на сході України", – йдеться у статті.

Ряд росіян, які перебувають під санкціями, заявили FT, що докази, використані проти них, були необґрунтованими, недосконалими або вводили в оману, і переважно ґрунтувалися на загальнодоступній інформації. Зазначається, що докази проти Авена та Фрідмана, які були відхилені, включали чотири новини, які суд визнав "недостатньо обґрунтованими".

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на санкційний тиск та вихід із РФ значної частини західних компаній, там зростає кількість мільярдерів, а торгівля нафтою та паливом, хоч і не без проблем, але продовжується. Що і чому відбувається зараз із економікою країни-агресора, із санкціями? Які перспективи? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини