Головна Новини Світ Росія Над Сирією російський винищувач ракетою підбив американський безпілотник
commentss НОВИНИ Всі новини

Над Сирією російський винищувач ракетою підбив американський безпілотник

Раніше командувач Центральним командуванням ВПС США Алекс Гринкевич заявляв, що Росія займається "блазенством у повітрі" Сирії.

25 липня 2023, 17:18
Поділіться публікацією:

Над Сирією російський винищувач пролетів за кілька метрів від американського безпілотника та обстріляв його сигнальними ракетами. Про це повідомляє  The Guardian.

Над Сирією російський винищувач ракетою підбив американський безпілотник

Російський винищувач обстріляв безпілотник США (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що інцидент трапився 23 липня. Представник ВПС США розповів, що росіяни спробували збити безпілотник MQ-9 Reaper.

"Одна з ракет РФ влучила в американський літак MQ-9, серйозно пошкодивши його пропелер. Ми закликаємо російські сили в Сирії негайно покласти край цій безрозсудній, неспровокованій і непрофесійній поведінці", — сказав голова Центрального командування ВПС США генерал-лейтенант Алекс Гринкевич.

Він розповів, що члену екіпажу, який керував безпілотником дистанційно вдалося утримати апарат у повітрі та повернути його на базу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про постріли з винищувачів у Балтійському морі. Російське міністерство оборони проводить тактичні навчання своїх винищувачів над Балтійським морем. Росія заявила, що проводить військові навчання у Балтійському морі з застосуванням бойових літаків та стрільби з них по мішенях.

Заявлена основна мета військових навчань це підготовка екіпажів до бойових вильотів та спеціальних завдань. Крім підвищення кваліфікації пілотів, російські льотчики також проводять постійне бойове чергування поблизу повітряного простору Калінінграду. Це вже другі військові навчання Росії у червні цього року у Балтійському морі. З 5 до 15 червня російські війська проводили навчання під командуванням віцеадмірала Володимира Воробйова, що є командувачем Балтійського флоту. Тоді у військових навчаннях взяло участь близько 40 кораблів, 25 літаків та тисячі солдатів російської армії. Крім Балтійського моря росіяни проводили навчання і на полігонах у Калінінградській області.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

25 липня 2023, 19:23

Ну так надо было сбивать самолет , а не "призывать" и "высказывать обеспокоенность". Тем боле, что это не первый случай. Кацапы - они ж как гопники, только силу и понимают. Один раз по иплу получат - на следующий раз не полезут.


Новини