Головна Новини Світ Росія Наклеп на Абрамовича: чому американське видавництво внесло зміни в книгу "Люди Путіна"
commentss НОВИНИ Всі новини

Наклеп на Абрамовича: чому американське видавництво внесло зміни в книгу "Люди Путіна"

Видавнича компанія HarperCollins провела розмову з російським мільйонером Абрамовичем через книгу «Люди Путіна»

22 грудня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

Американська видавнича компанія HarperCollins у середу, 22 грудня, врегулювала суперечку про наклеп з російським бізнесменом Романом Абрамовичем щодо книги про президента Володимира Путіна, погоджуючись внести зміни до деяких уривків, які стосуються причин покупки футбольного клубу "Челсі". Про це повідомляє Reuters.

Наклеп на Абрамовича: чому американське видавництво внесло зміни в книгу "Люди Путіна"

Власник "Челсі" Роман Абрамович на трибунах - Reuters

У книзі 2020 року британська журналістка Кетрін Белтон розповідає про прихід Путіна до влади та про те, як багато його соратників із колишніх радянських шпигунських служб піднялися на багаті та впливові посади після того, як він отримав найвищу посаду в Кремлі в 1999 році.

Адвокати Абрамовича стверджували в суді, що книга була наклепницькою, оскільки в ній стверджувалося, що він купив ФК "Челсі" як засіб корумпації Заходу — цю претензію Абрамович заперечував і неодноразово називав абсолютно неправдивою.

"На відміну від подій, викладених у книзі, амбіції Абрамовича щодо футбольного клубу "Челсі" завжди були ясними та прозорими: створювати на полі команди світового класу. Ми раді, що HarperCollins і автор вибачилися перед Абрамовичем і погодилися внести зміни в книгу, прибравши кілька неправдивих заяв про нього. Ці заяви не мали доказів і були дійсно неправдивими", – сказав речник Абрамовича. 

HarperCollins повідомила, що погодилася внести зміни до уривків у книзі, і вибачилася разом із Белтоном за "аспекти книги (які) були не такими зрозумілими, як їм хотілося би".

Абрамович не просив відшкодувати збитки, але просив зробити пожертву на благодійність.

Видавництво HarperCollins сказало, що книга "містила деяку недостовірну інформацію щодо Романа Абрамовича".

"HarperCollins вніс зміни до книги, щоб точніше зафіксувати позицію та включити додаткові коментарі від прес-секретаря Абрамовича. Хоча книга завжди включала заперечення того, що Абрамович діяв під чиїмось керівництвом, коли купував "Челсі", нове видання буде включати більш детальне пояснення мотивів Абрамовича щодо покупки клубу", — сказав видавець.

Прес-секретар Абрамовича заявив, що публікація таких неправдивих заяв була явно неправильною.

"Публікація неправдивих, сенсаційних або наклепницьких заяв про публічну особу в гонитві за продажами – це неправильно. Результат цього провадження слід було розглянути, перш ніж повторювати неправдиві заяви", – сказав речник Абрамовича.

Як повідомляли раніше "Коментарі", президент Росії Володимир Путін звинуватив Захід в ескалації напруженості в Європі, заявивши, що він неправильно оцінив результати Холодної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини