Головна Новини Світ Росія Нам немає куди відступати: Путін пояснив, чому збирається діяти агресивно
commentss НОВИНИ Всі новини

Нам немає куди відступати: Путін пояснив, чому збирається діяти агресивно

Путін каже, що Росії немає куди відступати через Україну

22 грудня 2021, 11:37 comments1572
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Путін заявив у вівторок, 21 грудня, що Росії немає місця для відступу в протистоянні зі Сполученими Штатами через Україну, і вона буде змушена до жорсткої відповіді, якщо Захід не скине свою "агресивну лінію". Про це повідомляє Reuters.

Нам немає куди відступати: Путін пояснив, чому збирається діяти агресивно

Російський військовослужбовець йде біля основного бойового танка Т-72Б3 під час військових навчань на Кадамовському полігоні в Ростовській області - Reuters

Путін звернувся зі своїми зауваженнями до військових чиновників, коли Росія домагалася термінової відповіді США та НАТО на пропозиції, які вона висловила минулого тижня щодо обов’язкових гарантій безпеки від Заходу.

"Те, що роблять США в Україні, у нас на порозі... Вони повинні розуміти, що нам більше нема куди відступати. Вони думають, що ми будемо дивитися бездіяльно? Якщо агресивна лінія наших західних колег триватиме, ми вживемо адекватних заходів військово-технічного реагування та жорстко реагуватимемо на недружні кроки", — сказав Путін.

Путін не пояснив природу цих заходів, але його формулювання повторювало те, що раніше використовував заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков, який попереджав, що Росія може передислокувати ядерні ракети середньої дальності в Європі у відповідь на те, що вона вважає агресивними планами НАТО.

Росія відкидає звинувачення України та США про те, що вона, можливо, готує вторгнення в Україну вже наступного місяця, збираючи десятків тисяч російських військових, які знаходяться в межах досяжності кордону.

Росія стверджує, що їй потрібні обіцянки Заходу, включаючи обіцянку не проводити військову діяльність НАТО у Східній Європі, оскільки її безпеці загрожують зростаючі зв’язки України із західним альянсом і можливість розміщення проти неї ракет НАТО на території України.

Президент України Володимир Зеленський заявив у п'ятницю, 17 грудня, що готовий зустрітися з Росією для "прямих переговорів тет-а-тет, не важливо, у якому форматі". Але Москва неодноразово заявляла, що не бачить сенсу в такій зустрічі без ясності щодо порядку денного.

У заяві Кремля йдеться, що Путін у телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном наголосив, що відновлення Нормандської групи чотирьох держав, яка об’єднує лідерів Росії, України, Франції та Німеччини, потребує конкретних кроків Києва для виконання існуючих мирних угод. Україна каже, що Росія та її довірені особи відмовляються співпрацювати.

Оскільки західні держави прагнуть показати Росії, що вони твердо підтримують Україну та НАТО, новий канцлер Німеччини Олаф Шольц також розмовляв по телефону з Путіним.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок, 21 грудня, виключив наразі особисту зустріч Байдена і Путіна. "Я думаю, що ми маємо побачити, чи є дипломатичний прогрес", – сказав Блінкен на брифінгу, коли його запитали, чи може відбутися особистий саміт, щоб спробувати послабити напруженість.

Як повідомляли раніше "Коментарі", президент Росії Володимир Путін звинуватив Захід в ескалації напруженості в Європі, заявивши, що він неправильно оцінив результати Холодної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини