Головна Новини Світ Росія Навіщо Янукович прилітав у Білорусь: яку гру затіяв Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Янукович прилітав у Білорусь: яку гру затіяв Путін

Колишній президент-втікач прилітав у Білорусь, коли там був Путін

25 травня 2024, 19:27 comments5038
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін намагається використати Віктора Януковича у своїх торгах із Заходом, вважає політтехнолог Олег Постернак.

Навіщо Янукович прилітав у Білорусь: яку гру затіяв Путін

Янукович прилітав у Гомель. Фото з відкритих джерел

"Навіщо цей політичний нафталін (Віктора Януковича – ред.) знову витягують в публічний простір? Ця інформація з'являється паралельно із візитом Путіна в Мінськ та єзуїтською заявою про можливість переговорів, але із натяком на нелегітимність Зеленського. Путін особисто долучається до гри в нелегітимність, наряджаючи стару політичну ляльку Януковича для своїх інформаційних танців. Кремль міг посилати меседжі Заходу про бажаність усунення Зеленського в якості перепони для переговорів. Принаймні, про це ходили раніше чутки", — наголосив Олег Постернак.

Як відомо, за інформацію проєкту "Бєларускі Гаюн" 24 травня в аеропорту "Гомель" приземлився літак, який належить Віктору Януковичу. При цьому в Білорусі на той момент вже знаходився Володимир Путін

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що точність деяких західних ракет, переданих Україні, знизилася в 10 разів через роботу російських РЕБів. Як пише The Washington Post з посиланням на конфіденційні українські оцінки, після того, як рівень точності деяких видів американського озброєння значно знизився, Київ припинив їхнє використання. Зокрема, йдеться про озброєння, яке має супутникове наведення — снаряди Excalibur і системи HIMARS.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін боїться саміту миру, який в червні пройде у Швейцарії. "Путін не просто хоче зірвати саміт миру і багато що намагається для цього зробити. Він ще й боїться того, що може дати саміт. Світ здатен примусити Росію до миру та дотримання норм міжнародної безпеки", — заявив Володимир Зеленський. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини