Головна Новини Світ Росія Найбільші банки Китаю почали блокувати платежі з Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільші банки Китаю почали блокувати платежі з Росії

Три найбільші китайські банки перестали приймати платежі від російських організацій, які перебувають під санкціями.

21 лютого 2024, 15:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Перший, другий та четвертий за розмірами китайські банки вирішили блокувати платежі від підсанкційних російських організацій. Причиною цього стали ризики для банків Китаю потрапити під вторинні санкції Заходу.

Найбільші банки Китаю почали блокувати платежі з Росії

Китайські банки блокують платежі з Росії через санкції. Фото з відкритих джерел

Комерційний директор компанії "Імпая Рус" Олексій Разумовський та генеральний директор АТ "Перша Група" Олексій Порошин розповіли російському виданню "Известия" про проблеми з якими зіткнулись росіяни через санкції. Китайські банки почали повідомляти про блокування платежів у січні 2024 року, однак реальні проблеми для росіян почались у грудні 2023 року, коли набув чинності 12-й пакет санкцій проти Росії.

Разумовський пояснює, що три найбільші банки Китаю припинили роботу з російськими банками, які перебувають під санкціями, однак фінансові операції з фінустановами РФ, які не потрапили у список санкцій досі залишаються можливими. Своєю чергою китайські компанії блокування рахунків пояснюють внутрішньою політикою компанії.

Олексій Порошин зазначив, що Росії проводить через Китай та Туреччини 40% усіх своїх платежів, однак від грудня минулого року зіткнулись з проблемами через санкції. Крім того, Китай відмовляється приймати платежі у доларах, адже такі фінансові операції легко відстежує США.

Відмовляються проводити фінансові операції з підсанкційними банками РФ такі великі китайські банки: Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank та Bank of China.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Орбана назвали нову причину, через яку Угорщина заблокує санкції проти Росії.

Також "Коментарі" писали, що російські туристи стали першими, які відвідали Північну Корею після пандемії. Через санкції проти Росії, громадяни РФ майже втратили можливість відпочивати у Європі та шукають альтернативи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини