Головна Новини Світ Росія Найбільший російський банк Сбєрбанк залишає європейський ринок
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільший російський банк Сбєрбанк залишає європейський ринок

Банк працював Австрії, Хорватії, Німеччини та Угорщини

2 березня 2022, 09:52
Поділіться публікацією:

Один із найпотужніших російських банків "Сбєрбанк" йде з європейського ринку. Вся проблема в тому, що дочірні компанії фінустанови стикаються з відтоками коштів. Також надходжу прямі погрози працівникам. Сбєрбанк був представлений в Австрії, Хорватії, Німеччині та Угорщині. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Reuters".

Найбільший російський банк Сбєрбанк залишає європейський ринок

Сбєрбанк Росії. Фото: з відкритих джерел

У банку заявили, що не мають більше можливості постачати ліквідність європейським дочірнім компаніям. Проте, наголошують у Сбєрбанку, вкладники банку можуть бути спокійними, бо нічого не загрожує їхнім коштам.

У тій ситуації, що склалася, Сбєрбанк не має більше можливості бути представленим на європейському ринку. Все це наслідки того, що Захід запровадив проти Росії безпрецедентні санкції за вторгнення російських військ до України. У результаті фінансова система Росії опинилася в повній ізоляції. Найболючішими для російської економіки стали санкції щодо центрального банку Росії та відключення частини банків від міжнародної фінансової системи SWIFT.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія вторглася в Україну 24 лютого. З того часу в Україні триває повномасштабна війна. У своєму виступі президент США Джо Байден заявив, що президент РФ Путін прорахувався з головним своїм планом. Він сподівався, що зможе без особливого спротиву окупувати Україну, але зіткнувся з небаченим раніше народним спротивом. Також Путін не думав, що зможе зустріти спротив об'єднаного Заходу, який погодився запровадити безпрецедентні санкції, яка завдають удару по російській економіці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

земан

2 березня 2022, 10:09

банк иди на х...


Новини