Головна Новини Світ Росія Названа кількість снарядів, яка потрібна РФ, щоб довести Україну до капітуляції
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа кількість снарядів, яка потрібна РФ, щоб довести Україну до капітуляції

Російській армії потрібно випускати 15 000 снарядів на день, щоб змусити ЗСУ капітулювати у 2025 році, як повідомляє Forbs, так думають у Кремлі. РФ такої кількості снарядів не вистачає, проте вона може «закрити» потребу за допомогою союзників

16 лютого 2024, 11:46 comments12763
Поділіться публікацією:

При цьому, як відзначає видання, зараз російські окупанти на фронті використовують 10 000 снарядів. Там додають, що 15 000 снарядів, про які йде мова – це на 9000 більше, ніж російська промисловість виробляє за добу.

Названа кількість снарядів, яка потрібна РФ, щоб довести Україну до капітуляції

Російські снаряди

Разом з тим, Росія може "закрити" питання зі снарядами двома способами. По-перше, окупанти можуть спробувати відновити деякі з приблизно трьох мільйонів старих снарядів, які все ще знаходяться на довгостроковому зберіганні. По-друге, Кремль може спробувати забезпечити додаткові поставки із країн-союзників, таких як Іран та Північна Корея.

За прогнозами видання, окупанти зіштовхнуться зі "значною нестачею" своїх основних 152-міліметрових снарядів наступного року. За даними міністерства оборони Естонії, російські батареї на початку війни випускали до 60 000 снарядів на день. Через це, підкреслили в оборонному відомстві, запаси Росії швидко вичерпувалися.

При цьому у Forbs звернули увагу на те, що через вісімнадцять місяців, наприкінці 2023 року, росіяни випускали лише 10 000 снарядів на день. За даними Міністерства оборони Естонії, до 2022 року російська промисловість була здатна виготовляти лише 400 000 снарядів на рік. Зараз виробництво нарощується.

"Два роки війни сприяли подвоєнню або потроєнню витрат на оборонну промисловість РФ. Росіяни збільшили річне виробництво артилерійських снарядів до 2,1 мільйона. Втім, це вдвічі менше від тієї кількості, яка б забезпечила Росії перемогу в Україні протягом цього року або наступного",
- сказано у матеріалі видання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Україны теж гостро строїть проблема зі снарядами. На багатьох ділянках фронту експерти говорять про "снарядний голод". При цьому союзники України не змогли передати їй обіцяну кількість снарядів, на яку розраховували військові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валерій

17 лютого 2024, 18:59

Кому нахер потрібні ваші тупі підказки, вгадайте з трох раз


Новини