Головна Новини Світ Росія Названа кількість військових, яку КНДР може передати у розпорядження Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа кількість військових, яку КНДР може передати у розпорядження Путіну

Як вважає економіст Олексій Кущ, КНДР може передати у розпорядження РФ щонайменше 100 тис своїх військових

20 червня 2024, 18:25 comments2300
Поділіться публікацією:

У рамках договору про стратегічне співробітництво, який підписали кремлівський диктатор Володимир Путін та диктатор КНДР Кім Чен Ин, РФ отримує право розміщувати на території Північної Кореї свої бази ВМФ, ВМС та ВКС.

Названа кількість військових, яку КНДР може передати у розпорядження Путіну

Військові КНДР

Як зазначив економіст Олексій Кущ, у геополітичному плані — це повернення до Порт-Артура і в період, що передує російсько-японській війні 1905 року (Порт-Артур якраз навпроти берега КНДР у затоці Жовтого моря). За його словами, можна сказати, що Петро І прорубав для Росії вікно до Європи, а Путін його закрив і прорубав нове вікно до Азії.

Крім того, каже Кущ, в угоді є норма щодо військової допомоги РФ з боку КНДР у разі нападу на неї країн НАТО.

"Тобто, у разі відправки в Україну інструкторів НАТО, РФ може розцінити це як напад блоку і звернутися до КНДР за військовою допомогою у вигляді військових дивізій, а не тільки боєприпасів", — зазначив експерт.

За його інформацією, у КНДР чисельність армії плюс резерв — близько 2 млн. солдатів. Загальна чисельність населення – 22 млн осіб.

Тобто КНДР може досить легко передати в розпорядження РФ, наприклад, 100 тис солдатів або навіть 200 тисяч. Для яких зарплата у 1000 доларів на місяць буде "космосом", — зазначив експерт.

Він вважає, що з цього виходить, що у разі запрошувати інструкторів НАТО в Україну потрібно готуватися до появи військ КНДР десь на Донбасі.

"До речі, у період війни 1917-1920 років після жовтневої революції, на Донбасі проти військ Нестора Махна воювали китайські робочі батальйони, сформовані червоними з числа найнятих робітничих донбаських шахт та заводів. Корейці, звичайно, не китайці, але якийсь історичний паралелізм у мене виник", — зазначив експерт і додав, що потрібно аналізувати ризики.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ вважають, що війська КНДР можуть взяти участь у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини