Головна Новини Світ Росія У РФ заявили, що згідно із статутом ООН, військові КНДР можуть взяти участь у «СВО»
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ заявили, що згідно із статутом ООН, військові КНДР можуть взяти участь у «СВО»

У Росії припустили, що військові з Північної Кореї можуть взяти участь у війні проти України

20 червня 2024, 14:56 comments3646
Поділіться публікацією:

Як заявив російський військовий експерт Ігор Коротченко, підписаний між Росією та КНДР договір про всеосяжне партнерство на тлі дій країн Заходу та України дозволяє Пхеньяну відправити своїх військових до зони так званої "спеціальної військової операції".

У РФ заявили, що згідно із статутом ООН, військові КНДР можуть взяти участь у «СВО»

Військові КНДР

За його словами, ситуація, що склалася в Україні з точки зору міжнародного права, може бути розглянута як акт агресії проти Росії. При цьому російський експерт зазначив, що один із пунктів договору між Москвою та Пхеньяном передбачає надання допомоги Росії у згаданій ситуації.

"Участь у бойових діях на боці російської армії регулярних частин КНДР може розглядатися як легітимний і відповідний нормам міжнародного права та статуту ООН варіант виконання Пхеньяном зобов'язань, взятих на себе за відповідним договором", — заявив російський експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін відвідав із дводенним візитом КНДР. Відомо, що 19 червня він провів переговори з Кім Чен Ином, за підсумками яких сторони підписали договір про всеосяжне партнерство. Як розповів північнокорейський лідер, цей документ передбачає розвиток співробітництва двох держав у всіх сферах, включаючи військову.

При цьому експерти стверджують, що Путін, підписавши договір між Росією та КНДР про військово-політичне співробітництво та взаємну оборону, хоче не лише північнокорейських солдатів та снарядів на український фронт, а й нового міжнародного конфлікту на іншому кінці світу . Виглядає так, що Китай підтягує путінську Росію та Північну Корею, як вірні проксі-країни, у військову авантюру Пекіна в агресії проти Тайваню .





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини