Головна Новини Світ Росія Названо чотири можливі сценарії російського військового вторгнення в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо чотири можливі сценарії російського військового вторгнення в Україну

Іноземні ЗМІ описали чотири можливі сценарії нападу Росії на Україну

9 грудня 2021, 09:48
Поділіться публікацією:

Реакція США може залежати від того, де і яку частину України спробує окупувати Путін. Іноземні журналісти описали чотири можливі сценарії нападу — від найменш вірогідного до найбільш ймовірного. Про це повідомляє defensenews.

Названо чотири можливі сценарії російського військового вторгнення в Україну

Які можливі варіанти наступу Росії, фото armyinform

1. Першим можливим варіантом називають окупацію всієї України. На думку журналістів, такий варіант розвитку подій малоймовірний, бо надто ризикований й обійдеться Росії дуже дорого. Однак тоді Захід реагуватиме жорстко й, можливо, надасть Україні військову допомогу у вигляді повітряних сил. Такий варіант може призвести до ескалації та розв'язання великої війни. Тому ймовірніше за все, Путін зацікавлений в контролі над східними регіонами.

2. Другий варіант — захопити всю берегову лінію України від Донецька до Молдови, включаючи Одесу. В такому випадку буде відрізано вихід до Чорного моря, а Путін отримає контроль над територією більшості російськомовних регіонів в Україні. Також це маловірогідно, якщо лише Путін не досягне серйозного початкового військового успіху й Захід підтримає Україну.

3. Третій варіант — захопити берегову лінію від Донецька до Криму вздовж Азовського моря через Маріуполь. Контроль над цією територією дозволить Росії контролювати Азовське море. Однак таке захоплення не минеться без важких боїв та втрат російських військ. Імовірно, Захід введе масштабні санкції та буде в такому разі постачати зброю Україні.

4. Четверта альтернатива – анексія окупованого російськими військами регіону Донбасу. Це може бути досягнуто за допомогою або навіть без введення в Україну додаткових російських військ. Захід, ймовірно, відповість дипломатично, значно посиливши економічні санкції та масову поставку зброї Україні, але не розгортанням західних військових для захисту нашої держави. Таку альтернативу називають найпривабливішим варіантом для Путіна.

Все ще можливо, що Путін прийме запрошення Блінкена до участі у мирному процесі Мінськ-2 й не буде реалізовувати військову агресію.

Як повідомляв портал "Коментарі", Джо Байден заявив, що США не спрямовуватимуть в Україну свої війська у разі вторгнення РФ



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Наина

9 грудня 2021, 10:02

Поздравляя военных с 30-летием ВСУ, Зеленский искренне благодарил тех, кто по его мнению, принесет мир в Крым, в Луганск и Донецк. Из этого следует вывод, что на политическое решение этих сложнейших проблем уже никто не рассчитывает. «Самая сильная армия в мире» согнала на парад наверное уже всю технику, что на ходу и вернется ли она в ангары не известно. Похоже, что парад был лишь поводом подтянуть вооружение ближе к территориям, где оно потенциально может быть применено. Но дифирамбы военным разбиваются о неверие в их боеспособность. Зеленский постоянно просит военной помощи Запада, требует конкретики по поводу членства в НАТО, очевидно рассчитывая на 5-ю статью Вашингтонского договора. Вот и автор также отмечает, что каждый из четырех сценариев не обходится без вмешательства Запада в виде поставок оружия, а также экономических или дипломатических мер против России.


Новини