Головна Новини Світ США Байден зняв інтригу у питанні відправлення військ на допомогу ЗСУ перед російською загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зняв інтригу у питанні відправлення військ на допомогу ЗСУ перед російською загрозою

Джо Байден заявив, що США не спрямовуватимуть в Україну свої війська у разі вторгнення РФ

9 грудня 2021, 07:24 comments3428
Поділіться публікацією:

Спочатку Канада відповіла відмовою щодо розширення військової місії в Україні, тепер і США не мають наміру відправляти своїх військових, щоб захистити країну від можливого вторгнення з боку Росії. США готові чинити Росію санкційний тиск, застосовуючи економічні санкції, підтримуючи Україну, проте не готові воювати проте Росії. Як передає портал "Коментарі", про це заявив президент США Джо Байден, спілкуючись із журналістами про підсумки переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє канал "CNN".

Байден зняв інтригу у питанні відправлення військ на допомогу ЗСУ перед російською загрозою

Джо Байден. Фото: Reuters

Байден зазначив, що офіційний Вашингтон не став переглядати позицію, якої дотримувалися раніше в США.

Президент США нагадав, як про моральне, так і про юридичне зобов'язання США надати допомогу своїм союзникам по НАТО, якщо їм загрожуватиме якась небезпека. Водночас, уточнив господар Білого дому, такого забов'язання у США немає перед тими країнами, які на сьогоднішній день не є членами Альянсу, зокрема щодо України.

Джо Байден повідомив, що у розмові зі своїм російським колегою він лише попередив того, що напад на Україну буде дуже дорого коштувати Росії в економічному плані, тому що тоді Штати введуть ті санкції, про які раніше у Кремлі не могли й подумати.

Також Байден уточнив, що це не були погрози щодо Росії, не було жодного тиску під час розмови. Були лише попередження про можливі наслідки, якщо Путін ризикне напасти на Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Джо Байден і Володимир Путін обмінялися погрозами під час розмови. Експерти розповіли, чому виграла від цього Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Артур

9 грудня 2021, 13:23

А Афганистан был членом НАТО? Вы лицемеры можете толькок нападать на страны и грабить их ресурсы, ставить своих жидов. Когда реально нужно сделать поступок, вы не на что не способны. Если вы хотите Украине в НАТО и в союзники, дайте рф по морде, чтобы не могли ничего сделать. РФ хочет Украину, они готовы воевать, вы же только говорите своими ничего значущими санкциями.


Новини