Головна Новини Світ Росія Не лише Оренбург. Ще двом російським областям загрожує масштабний паводок
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише Оренбург. Ще двом російським областям загрожує масштабний паводок

Губернатор Оренбурзької області Денис Паслер повідомив, що в Орську збудують нову дамбу. При цьому він наголосив, що проект дамби буде повноцінним

8 квітня 2024, 21:07 comments8441
Поділіться публікацією:

Як повідомив Денис Паслер на зустрічі з місцевими жителями, в Орську заплановано будівництво нової греблі.

Не лише Оренбург. Ще двом російським областям загрожує масштабний паводок

Паводок в Росії

За словами російського губернатора, влада регіону вже розуміє, які ризики бувають в області з погляду напору води та висоти. Він повідомив, що планується будівництво нової дамби і зазначив, що проект буде повноцінним.

Мешканка Орська Тетяна Олександрівна, яка входить до ініціативної групи, повідомила журналістам, що вона була присутня на зустрічі з губернатором. Вона зауважила, що мешканцями пообіцяли провести ще одну зустріч, де розкажуть про підсумки роботи.

Загалом на зустрічі було близько 20 мешканців. Адміністрації ставили питання про долю дамби та розміри виплат. Вона також розповіла, що влада пообіцяла побудувати нову дамбу.

Крім того, відомо, що в найближчу добу рівень води в Уралі в Оренбурзькій області зросте ще в межах 5-40 см. Оренбуржців, які знаходяться в зоні підтоплення, закликали залишити свої будинки. Також російські рятувальники заявили, що найближчої доби в Оренбуржжі може підтопити ще 2003 житлові будинки, 2400 присадибних ділянок у 35 населених пунктах.

Як заявив директор природоохоронних програм громадської організації "Зелений патруль", еколог Роман Пукалов, слідом за Оренбурзькою областю може затопити Курганську та Тюменську, вони на північ, там пік повені буде через тиждень. Глава міста Ішима у Тюменській області Федір Шишкін закликав місцевих жителів готуватися до повені. Мешканцям приватних будинків у зоні ризику рекомендовано евакуюватись.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Росії заявили, що греблі в Орську провали через гризуни .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини