Головна Новини Світ Росія Такого не очікував ніхто. У Росії знайшли крайніх в прориві дамби в Орську
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого не очікував ніхто. У Росії знайшли крайніх в прориві дамби в Орську

У Росії знайшли винуватців у прориві дамби в Орську, і «винні» тут, як не дивно, не українці. На думку директора АТ «Спецбуд» Сергія Комарова, порив дамби спричинили гризуни

8 квітня 2024, 17:49 comments9117
Поділіться публікацією:

У Росії віднайшли незвичних винуватців у прориві дамби в Орську, які і привели до затоплення десятків населених пунктів та евакуації тисяч людей, при тому, що вода продовжує прибувати і затоплювати нові території.

Такого не очікував ніхто. У Росії знайшли крайніх в прориві дамби в Орську

Паводок в Росії

Зокрема, Сергій Комаров, який брав участь у будівництві дамби, прорив греблі на мільярд рублів пояснив діями гризунів. Спочатку він розглядав можливість "людського фактору", припускаючи, що хтось може пробурити комунікацію для скидання стічних вод. Однак подальший аналіз привів його до висновку про вплив гризунів. За його словами, саме гризуни могли прогризати дірка на кілька сантиметрів і цього було достатньо для того, щоб вода прорвала дамбу.

При цьому відомо, що за даними The Moskow Times, раніше слідчий комітет країни-агресора порушив кримінальну справу щодо порушення правил безпеки та недбалості при будівництві дамби. Винуватець може бути позбавлений волі на 7 років. У прокуратурі заявили, що дамба була прорвана через погане технічне обслуговування, а підрядника "Спецбуд-3", який відповідає за проєкт, перевіряли на предмет розтрати бюджетних коштів.

Експерти з Росії вказують, що дамба була побудована з неякісних матеріалів, які піддаються розмиванню водою. Також, причиною прориву дамби стало байдуже ставлення до її ремонту та обслуговування. Мінбуд РФ прогнозує, що збитки від затоплення житлових будинків в Оренбурзькій області можуть перевищити 21 млрд рублів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Орську прорвало дамбу, що спричинило до затоплення багатьох населених пунктів. Більше того, мешканцям Оренбургу рекомендували негайно покинути місто. Разом з тим, прокуратура Оренбурзької області пригрозила росіянам арештом, якщо вони вийдуть на протест проти влади. При цьому відомо, що росіяни нарікають на те, що вони не отримують допомоги від влади, а процес евакуації йде неналежним чином.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини