Головна Новини Світ Росія Не тільки Франція. МЗС РФ погрожує ударами по території ще одного союзника України
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки Франція. МЗС РФ погрожує ударами по території ще одного союзника України

В МЗС країни-агресора Росії вибухнули погрозами на адресу Британії після того, як Лондон дозволив Україні використовувати його зброю для атаки на російські території. Як результат, у відомстві Лаврова, пригрозили Британії ударами

6 травня 2024, 17:15
Поділіться публікацією:

У понеділок, 6 травня, міністерство закордонних справ країни-агресора викликало посла Британії Найджела Кейсі на розмову.

Не тільки Франція. МЗС РФ погрожує ударами по території ще одного союзника України

МЗС РФ

Після зустрічі, у МЗС РФ вибухнули погрозами на адресу Британії. Росіян обурило те, що Лондон дозволив Україні використовувати надану ним зброю, для завдання ударів по території країни-агресора.

На думку представників МЗС Росії, такі дії свідчать про те, що Британія "де-факто" стала стороною конфлікту в Україні, а це веде до "серйозної ескалації".

У відомстві Сергія Лаврова заявили, що Найджел Кейсі був попереджений про те, що РФ відповість на удари України, які будуть нанесені британською зброєю. Зокрема, там підкреслили, що будуть готові атакувати військові об'єкти і техніку Великої Британії, які знаходяться на території України, та навіть за її межами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова МЗС Британії Девід Кемерон заявив про те, що Британія дозволила Україні використовувати її зброю, щоб завдавати ударів по території РФ. За його словами, такі дії є справедливими, адже РФ наносить удари по території України.

Окрім того, відомо, що в РФ вирішили провести навчання із використання тактичної ядерної зброї. Як відзначив речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, таким чином Росія реагує на "ескалацію" зі сторони країні Заходу. У цьому контексті він згадав заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, війська його країни можуть бути введені в Україну. Також Пєскова обурило те, що Британія дозволила використовувати її зброю, щоб бити по території РФ. Окрім того, речник кремлівського диктатора звернув увагу на слова американського сенатора про те, що Штати не дадуть Україні впасти, і в разі критичної ситуації введуть свої війська в країну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини