Головна Новини Світ Росія Не тіште себе ілюзіями: російський опозиціонер розповів, скільки росіян проти війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тіште себе ілюзіями: російський опозиціонер розповів, скільки росіян проти війни в Україні

10-15% росіян - стеля серед усіх громадян РФ, які проти війни

17 серпня 2023, 13:50 comments3773
Поділіться публікацією:

Кількість росіян, які негативно ставляться до ідеї путінського режиму про загарбницьку війну проти України, не більша за 15%. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів російський опозиціонер Гарі Каспаров.

Не тіште себе ілюзіями: російський опозиціонер розповів, скільки росіян проти війни в Україні

Росіяни. Фото: з відкритих джерел

Опозиціонер зазначив, що на сьогоднішній день критика війни в РФ, навіть ліберальна, загалом не проти війни. Більшість росіян не готові засуджувати повномасштабну війну проти України навіть із суто моральної позиції.

"Ми розуміємо, що у найкращому разі кількість людей у Росії, яка виступала проти війни з моральних позицій — це, я думаю, 10-15% — це стеля. Це 15-20 мільйонів людей. Це те, що вдалося Путіну за багато років ", — висловився Каспаров.

За його словами, громадянам РФ настільки промили мізки, що люди геть-чисто розучилися мислити критично, як і розуміти якісь моральні цінності. Але ідеї тут немає жодної. Більшість росіян розмірковують, що так, як надходить партія — це правильно, значить це і потрібно робити. Зараз у Росії дуже схожий стан із тим, який був у Радянському Союзі.

При цьому Каспаров звернув увагу на дивну позицію російських лібералів та опозиціонерів, які нібито проти війни, але тільки тому, що війна йде погано, тому що український дрон атакує Москву, тому що НАТО наблизилося до кордону і таке інше.

"Показово, що моральної складової там взагалі немає. І ось це якраз, на мою думку, дуже ріднить гітлерівську Німеччину з путінською Росією", – зазначив Каспаров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий обвал рубля та розгін інфляції: що відбувається в РФ — чи можуть росіяни вийти на вулиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини