Головна Новини Світ Росія Не вистачає грошей на війну: Кремль посилює тиск на російський бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

Не вистачає грошей на війну: Кремль посилює тиск на російський бізнес

Російським компаніям стали втричі частіше блокувати рахунки

2 серпня 2024, 22:44
Поділіться публікацією:

Прагнення Кремля наповнити бюджет не обмежується підвищенням податків, за рахунок чого російська влада розраховує отримати 2,6 трлн рублів у наступному році.

Не вистачає грошей на війну: Кремль посилює тиск на російський бізнес

У РФ посилили тиск на бізнес. Фото з відкритих джерел

За рік удвічі зросла частота блокування рахунків російським компаніям малого та середнього бізнесу (МСБ) через несплату або неповну чи несвоєчасну сплату податків, показало опитування, проведене асоціацією МСБ "Опора Росії".

Згідно з результатами опитування, 4,7% російських компаній повідомили, що за минулий рік стикалися з блокуванням рахунків тоді, як рік тому їх було 2,4%.

Повідомляється, що загалом про випадки блокувань рахунків повідомили 11%російських  компаній або кожна дев'ята. Роком раніше таких було майже втричі менше — близько 4%.

Російські експерти пояснюють це тим, що податківці стають дедалі "просунутішими", а обдурити їх все складніше.

"Підвищення ефективності податкового адміністрування та цифровізація збільшують ймовірність виявлення проблем із податковими відрахуваннями", — йдеться у звіті асоціації російського малого і середнього бізнесу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська економіка, накачана трильйонними витратами на державні оборонні замовлення та виплати солдатам, які воюють проти України, підходить до точки надлому. Хоча оборонні заводи продовжують у три зміни штампувати бомби і танки, а регіони один за одним підвищують бонуси для контрактників, темпи зростання російського ВВП почали різко сповільнюватися. У червні російська економіка додала 3% рік до року, хоча ще в травні зростала на 4,5%, у першому кварталі — на 5,4%, а в лютому темпи зростання сягали 7,6%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини