Головна Новини Світ Росія Небезпека для ЄС: Ядерну зброю Кремль уже розмістив у Калінінграді, а можливо і в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпека для ЄС: Ядерну зброю Кремль уже розмістив у Калінінграді, а можливо і в Криму

Союзникам варто осмислити ядерні загрози з боку РФ і енергійніше допомагати Україні

30 березня 2023, 19:52
Поділіться публікацією:

Чергова заява президента Росії Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї (ТЯЗ) у Білорусі не може залишатися без реакцій. Тому союзникам варто енергійніше реалізовувати чергові санкційні заходи щодо Кремля. Тим паче, що його глава вже розмістив ТЯЗ в Калінінграді та, можливо, в Криму. Про це в Телеефірі заявив засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко, пишуть "Коментарі".

Небезпека для ЄС: Ядерну зброю Кремль уже розмістив у Калінінграді, а можливо і в Криму

Російські ядерні боєголовки є у надто ризикованій близькості не лише до України, а й НАТО

“Необхідно мати на увазі, що в Калінінграді вже є ядерна зброя. І велика ймовірність того, що в Криму боєприпаси такого порядку теж є. Вони там відремонтували радянські склади зберігання ядерної зброї”, — сказав військовий.

За словами Романенка, на таких кораблях як затонулий ракетний крейсер “Москва” Чорноморського флоту ВМФ Росії також могла бути розміщена ядерна зброя.

“Вони дуже уважно відстежують район, де він був затоплений, а це непрямий показник того, що там, найімовірніше, вона була. Коли я на ньому був, а я був не тільки на крейсері, а й на американському авіаносці, і знаю ставлення господарів до того, де мають ходити та на що мають дивитися гості. Це було, коли ми ще не воювали, але Чорноморський флот уже був у Криму, тоді було багато ознак того, що там можуть бути такого роду озброєння. Кажу це як людина, яка була командиром бригади і відповідала за збереження і навчання розрахунків із застосування ракет з ядерними боєголовками”, — поділився він.

Крім того, Романко нагадав, що ще до незаконної анексії Криму 2014 року, росіяни говорили про доцільність захоплення півострова, щоб зробити з нього військову базу.

“Непотоплюваним авіаносцем — фортецею від НАТО. Не тільки Україні загроза, а саме НАТО, та й чергова заява Путіна щодо такого кроку говорить, що на півночі вже є в Калінінграді, на півдні, можливо, в Криму, а тепер і посередині в Білорусі. Тож реакція має бути відповідна: запровадження чергових санкцій і сучасні озброєння для України, щоб рішуче все це завершити у 2023 році. Такий шанс є, просто союзникам необхідно це осмислити і енергійніше допомагати Україні”, — наголосив Ігор Романенко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що російський імперіалізм застряг у головах росіян: жоден росіянин не може назвати жодного досягнення за 33 роки їхньої країни, але вони приписують собі історію інших країн, які були на цій території.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про розповідь розвідників на скільки часу в Росії вистачить сили воювати в Україні.

Читайте також на сайті "Коментарі" – які очікування на дипломатичному та військовому фронтах в Україні – на що робить ставку Захід.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини