Головна Новини Світ Росія Недбалість ООН тридцятирічної давності дозволить виключити Росію з Ради Безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Недбалість ООН тридцятирічної давності дозволить виключити Росію з Ради Безпеки

Завдяки недбалості ООН, допущеній 31 рік тому, Росію можна визнати незаконно обраним членом організації

25 листопада 2022, 09:09 comments2026
Поділіться публікацією:

Останні кілька днів світова спільнота активно обговорює питання виключення Російської Федерації з Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Ситуація склалася досить складною, адже РФ була однією з провідних наддержав, чий голос в організації завжди мав велике значення. Завданням дипломатів та послів на сьогоднішній день є пошук рішення, яке завдасть ООН мінімальної шкоди.

Недбалість ООН тридцятирічної давності дозволить виключити Росію з Ради Безпеки

фото тематичне, з відкритих джерел

У той час, як "легіони юристів" шукають вихід із ситуації, низка російських ЗМІ вже встигла написати, що ООН може не пережити війну в Україні, адже виключення РФ з організації, по суті, стане початком кінця для Ради Безпеки.

Подібні припущення, зазначають міжнародні експерти, мають право на життя, адже вони мають частку правди. Справа в тому, що Рада Безпеки ООН була створена для захисту інтересів країн, які перемогли у Другій світовій війні та мають ядерну зброю. У статуті ООН, як не дивно, відсутній поетапний опис процедури по виключенню країн зі списку членів, тому з юридичної точки зору позбавити Росію права на вето практично неможливо.

Незважаючи на наявність величезної кількості підводного каміння, кажуть в ООН, вихід знайти можна. Так, на одному із засідань було порушено питання про те, що, по суті, членом організації за документами є Союз Радянських Соціалістичних Республік. Після розпаду СРСР Єльцин направив до ООН листа, в якому попросив вважати РФ правонаступником імперії, доля якої не склалася. Даному питанню не було приділено належної уваги, Росія посіла місце СРСР без проведення належного голосування, в якому мала взяти участь, як мінімум, третина членів Генеральної Асамблеї.

Таким чином виходить, що відсутність протоколу голосування про зміну СРСР на РФ можна використати, щоб визнати членство Росії в ООН недійсним.

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло, що у Польщі можуть змусити біженців платити за "безкоштовне" житло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

николай

25 листопада 2022, 09:40

і кого тепер похвалити за те що навчились читати документи, а не лише гроші рахувати ?


Новини