Головна Новини Світ Росія Недостатньо дружні. Росіяни хочуть інтенсивнішого зближення з КНДР
commentss НОВИНИ Всі новини

Недостатньо дружні. Росіяни хочуть інтенсивнішого зближення з КНДР

Понад 40% росіян хочуть ближчих відносин із Північною Кореєю

17 липня 2024, 23:12
Поділіться публікацією:

Після візиту президента Володимира Путіна до Північної Кореї понад 40% росіян заявили, що хочуть тіснішої співпраці між РФ і КНДР.

Недостатньо дружні. Росіяни хочуть інтенсивнішого зближення з КНДР

Росіяни хочуть зближення з Північною Кореєю. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання The Moscow Times, згідно з результатами опитування фонду "Общественное мнение", 43% росіян бажають, щоби РФ ще сильніше зблизилася з КНДР, а 36% висловилися за збереження відносин на теперішньому рівні.

Опитування показало, що лише 2% росіян виступили за зниження рівня взаємодії між країнами, ще 18% не змогли визначитися з відповіддю.

При цьому 70% опитаних росіян вважають, що співпраця між Росією і Північною Кореєю є взаємовигідною.

У росіян також запитали про ставлення до договору "про всеосяжне стратегічне партнерство", який де-факто означає військовий альянс, оскільки містить пункт про військову допомогу у випадку нападу на одну з країн. 70% росіян оцінили цю угоду позитивно, 10% сприйняли її негативно, а 20% не змогли дати відповідь або висловилися неоднозначно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник голови Центральної військової комісії Трудової партії Кореї Пак Йонг Чон висловив критику США за надання Україні військової підтримки. Північнокорейський політик заявив, що КНДР буде завжди підтримувати російську армію та право РФ на "самооборону". Пак Йонг Чон різко критикує США за допомогу Україні у війні проти Росії. Політик поширює кремлівські пропагандистські тези заявивши, що допомога від США лише "неминуче провокує" Росію на сильнішу відповідь та призведе до спалаху "нової світової війни". Крім того, Пак Йонг Чон назвав російську агресію "законним актом самооборони".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини