Головна Новини Світ Росія Невдалий рік для російського газового гіганта. Газпром оприлюднив дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Невдалий рік для російського газового гіганта. Газпром оприлюднив дані

Через війну в Україні та запровадження санкцій російський газовий гігант зменшив видобуток газу. Тепер Росія шукає інші ринки збуту для своїх ресурсів.

16 грудня 2022, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За останніми даними російської нафто-газової компанії "Газпром" її прибуток з видобутку газу скоротився майже на 20%, а поставки енергоресурсів в країни Заходу зменшились на 45%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу "Газпрому" в Telegram.

Невдалий рік для російського газового гіганта. Газпром оприлюднив дані

Росія скорочує видобуток газу. Фото: з відкритих джерел

За неповний 2022 рік "Газпрому" зменшив добування газу на 19,6% у порівнянні за такий же період 2021 року. Компанія зазначає скорочення постачання в країни, що не є членами СНД на 45%,1%. Окрім західних ринків постачання впало і в самій Росії, пресслужба "Газпрому" пише падіння на рівні 5,2%.

Єдиним напрямком за інформацією російського гіганта де експорт зростає виявився азійський ринок, зокрема до Китаю. Президент Росія 15 грудня заявив, що планує збільшити постачання газу на східні напрямки, проте на будівництво сучасної інфраструктури до Китаю можуть піти роки.

До Китаю газ надходить через трубопровід побудований у 2019 році, за 2021 рік по ньому було доставлено 10 млрд кубометрів. РФ планує побудувати ще один трубопровід в тому ж напрямку через Монголію і таким чином продавати додатково 50 млрд куб. газу на рік. В планах Росії реалізувати ці проєкти до 2025 року.

Також Путін шукає та інших можливостей для продажу своїх енергоресурсів. В жовтні російський диктатор представив ідею створення газового хабу в Туреччині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія отримує технологічні продукти Заходу попри санкції. Журналісти опублікували список компаній, які співпрацюють з РФ.

Також "Коментарі" писали про Олафа Шольца, який заговорив про співпрацю з Російською Федерацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/gazprom/1069
comments

Обговорення


Новини